- 1. מבשלים את גרגרי החומוס עד לריכוך מלא. בין שעה לשעתיים.
-
- 2. בינתיים מכינים את הפוקאצ'ה: מערבבים קמח, שמרים, מים וסוכר בקערה או במיקסר עם וו לישה במשך כ-2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ולשים 10 דקות לקבלת בצק רך ודביק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מורידים את הנפח בתנועות לישה חזקות, מכסים במגבת וממשיכים להתפיח עוד כחצי שעה.
-
- 4. מעצבים מהבצק 2 פוקאצ'ות עבות על משטח מקומח. יוצרים גומות בבצק בעזרת אצבעות משומנות, מפזרים מלח גס ועשבי תיבול ומתפיחים 20-10 דקות.
-
- 5. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומרסקים את גרגרי החומוס במעבד מזון עם פלפלים קלויים וקלופים, שום, מלח ומעט שמן זית. תוך כדי עיבוד ממשיכים בזילוף השמן מבעד לפתח היציקה. טועמים ומתקנים תיבול (אפשר להחליף את שמן הזית בכמות דומה של טחינה גולמית).
-
- 6. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. חשוב לבדוק שגם התחתית זהובה ופריכה.