חלת בריוש
ליאור גולן מ"לחם ליאור" בכפר סבא מלמד להכין את החלה הכי רכה וחמאתית שתטעמו
(אלי שרם הפקות)
מחשבון המרות
- עבור 3 תבניות אינגליש קייק קטנות
- 200 גרם חמאה רכה מאוד
- 600 גרם (1/3 4 כוסות) קמח לבן
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 50 גרם שמרים טריים
- 100 מ"ל (1/2 כוס+ כף) חלב
- 5 ביצים (גודל M)
- 10 גרם מלח (1 כפית)
- לציפוי המאפה:
- 1 ביצה, טרופה עם מעט מים
- כף גדושה סוכר גבישי
- 1.הבצק: שמים את הביצים, השמרים, הסוכר, החלב והקמח בקערת מערבל מזון עם וו לישה ומפעילים על מהירות איטית למשך שלוש דקות עד לקבלת בצק. מעלים למהירות גבוהה ומעבדים 4-6 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק אחיד וקשיח.
- 2.מוסיפים את החמאה בהדרגה, כף אחרי כף, כשהמיקסר פועל במהירות בינונית.
- 3. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. במידה וצריך ממשיכים ללוש עד שמתקבלת התוצאה הרצויה.
- 4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה בטמפ' החדר כשעה.
- 5. מחלקים את הבצק ל-18 כדורים בגודל שווה. משמנים 3 תבניות אינגליש קייק קטנות ומניחים בכל תבנית 6 כדורים. מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח כ-45 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- 6. מברישים את הבצק שבתבניות בביצה טרופה ומפזרים מעל סוכר גבישי.
- 7. אופים 35-40 דקות או עד שהמאפים התנפחו, הזהיבו ונאפו לחלוטין. מוציאים ונותנים להם להתקרר לחלוטין לפני שמגישים.
- **את הבריושים המוכנים ניתן להקפיא.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה