פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חלת בריוש

      ליאור גולן מ"לחם ליאור" בכפר סבא מלמד להכין את החלה הכי רכה וחמאתית שתטעמו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אלי שרם הפקות

      מצרכים

      • עבור 3 תבניות אינגליש קייק קטנות
      • 200 גרם חמאה רכה מאוד
      • 600 גרם (1/3 4 כוסות) קמח לבן
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 50 גרם שמרים טריים
      • 100 מ"ל (1/2 כוס+ כף) חלב
      • 5 ביצים (גודל M)
      • 10 גרם מלח (1 כפית)
      • לציפוי המאפה:
      • 1 ביצה, טרופה עם מעט מים
      • כף גדושה סוכר גבישי

      אופן ההכנה

      • 1.הבצק: שמים את הביצים, השמרים, הסוכר, החלב והקמח בקערת מערבל מזון עם וו לישה ומפעילים על מהירות איטית למשך שלוש דקות עד לקבלת בצק. מעלים למהירות גבוהה ומעבדים 4-6 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק אחיד וקשיח.
      • 2.מוסיפים את החמאה בהדרגה, כף אחרי כף, כשהמיקסר פועל במהירות בינונית.
      • 3. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. במידה וצריך ממשיכים ללוש עד שמתקבלת התוצאה הרצויה.
      • 4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה בטמפ' החדר כשעה.
      • 5. מחלקים את הבצק ל-18 כדורים בגודל שווה. משמנים 3 תבניות אינגליש קייק קטנות ומניחים בכל תבנית 6 כדורים. מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח כ-45 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      • 6. מברישים את הבצק שבתבניות בביצה טרופה ומפזרים מעל סוכר גבישי.
      • 7. אופים 35-40 דקות או עד שהמאפים התנפחו, הזהיבו ונאפו לחלוטין. מוציאים ונותנים להם להתקרר לחלוטין לפני שמגישים.
      • **את הבריושים המוכנים ניתן להקפיא.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -