- 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה (מומלץ לחתוך את הנייר לרצועה מלבנית שמכסה את התחתית ושתי דפנות מנוגדות).
-
- 2. בקערה גדולה ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה עד לקבלת תערובת חלקה. מתחילים בחימום של דקה, מערבבים וממשיכים לחמם בהפסקות של חצי דקה עם ערבוב בין כל חימום.
-
- 3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
-
- 4. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שכל הביצים נטמעות בתערובת.
-
- 5. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת. נמנעים מערבוב יתר.
-
- 6. יוצקים את התערובת על התבנית המרופדת בנייר אפיה. מפזרים מעל את רוב השוקולדים והפקאנים ומטביעים אותם מעט בתערובת, למראה יותר מפתה מפזרים מעל את יתר השוקולדים והפקאנים כך שיבלטו מעל יחד עם הבייגלה.
-
- 7.מכסים את התבנית בנייר אלומיניום על מנת שהשוקולדים לא ייחרכו במהלך האפיה ואופים את הבראוניז במשך כ- 20 דקות עד שהם מקבלים קרום בהיר בחלקן העליון אבל עדיין רכים מעט במרכז.
-
- 8.מצננים את הבראוניז ומעבירים למקפיא לכמה שעות. לאחר שהבראוניז קופאים חותכים אותם לריבועים וטורפים.
- טיפים:
-
- ניתן להמיר את התוספות מעל תערובת הבראוניז הבסיסיים בכל רכיב שרוצים (אגוזים, חטיפי שוקולד, עוגיות אוראו או שברי לוטוס וכו').
-
- מומלץ להקפיא את הבראוניז כשהם חמים. המרקם שלהם יהיה יותר פאדג'י וקל יותר לחתוך לריבועים מדויקים.