- 1. הבצק: מערבבים את הקמח והמלח במעבד מזון. מוסיפים חמאה קרה ומעבדים רק עד יצירת פירורים.
-
- 2. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד ליצירת בצק. חשוב! עוצרים את הערבוב מעט לפני יצירת גוש בצק ובשלב בו נראים עדיין גושי חמאה קטנטנים וברורים.
-
- 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד מועכים אותו בעזרת הידיים למלבן ומניחים במקרר לשעה מנוחה לפחות.בינתיים מכינים את המלית.
-
- 4. למלית בטטה וגבינת עיזים: מחממים בסיר את החמאה על אש בינונית, מוסיפים את הבטטות, הסוכר, המלח, הפלפל והשום. מטגנים 7-5 דקות, תוך ערבוב עד שהבטטות מתרככות מעט. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות וקוצצים גס את האגוזים. מערבבים עם תערובת הבטטות הקרה בעדינות, כדי שחתיכות הבטטה יישארו שלמות ולא יהפכו לעיסה.
-
- 5. מילוי ואפייה: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ באמצעות טבעת מתכת או כוס.
-
- 6. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה, טובלים את צדם המוברש בשומשום ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה.
-
- 7. מברישים את צדם העליון של העיגולים במעט ביצה טרופה. מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים בעדינות.
-
- 8. מניחים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת נייר אפיה כשהן מרוחקות מעט זו מזו ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-18-14 דקות, עד שהן מזהיבות. אם התבנית אינה יכולה להכיל את כל אוזני ההמן אופים בשני סבבים, כשבמהלך הסבב הראשון שומרים את שאר אוזני ההמן במקרר.
-
- טיפ:
- אפשר להקפיא את אוזני ההמן הממולאות לפני האפייה. הן יישמרו במקפיא כחודש, בכלי אטום היטב. לפני ההגשה מעבירים היישר מהמקפיא לתנור שחומם ל-180 מעלות, ואופים 22-18 דקות.