עוף חגיגי ביין
אבי ביטון מכין עוף חגיגי ביין עם חזה אווז בהשראת מסעדת קלארו של השף רן שמואלי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5-7 סועדים
- 1/2 כוס קמח מצה
- 5 כרעי עוף שלמות (שוק עם ירך)
- 1/2 כוס שמן זית
- 250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
- 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 בצלים אדומים קצוצים דק
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 כרישה, החלק הלבן בלבד, קצוצה
- 3 כוסות יין אדום יבש
- צרור עשבי תיבול טריים קשורים בחוט שפגט : טימין, טרגון ואורגנו
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את קמח המצה במלח ופלפל, מקמחים בקמח המתובל את כרעי העוף ומנערים מעודפים.
- 2. מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים כ-4 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לצלחת נפרדת.
- 3. באותו הסיר עם המשקעים של קמח המצה והעוף מטגנים קלות את חזה האווז. מוסיפים לסיר את השורשים, הבצל, השום והכרישה ומטגנים כ-3 דקות נוספות תוך ערבוב.
- 4. מחזירים את נתחי העוף לסיר, מוסיפים את היין וצרור עשבי התיבול, מתבלים שוב במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- 5. מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי, עד שהרוטב מסמיך והעוף רך. מומלץ להגיש עם פירה.