- 1. בקערה קטנה מערבבים את השמרים, המים והסוכר עד להתססה (2-5 דקות).
-
- 2. בתוך קערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח ויוצקים מעליו את השמן, היוגורט ותערובת המים עם השמרים. לשים 1-2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות במהירות בינונית.
-
- 3. מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק גדולה ומעט משומנת. מכסים בבד נושם לח ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
-
- 4. חותכים את הבצק שתפח לשני חלקים ומרדדים את הבצק ליריעה מלבנית בעובי 5-7 מ"מ. בעזרת קלף או סכין חלקה רחבה, מורחים את החמאה הרכה על גבי הבצק.
-
- 6. נוטלים סכין גלגלת או סכין שף חדה וגדולה וחורצים פסים בעובי 1 ס"מ כמעט הסוף, כך שמתקבל מראה שמזכיר נבל.
-
- 7. מגלגלים את היריעה באלכסון (מתחילים לגלגל בקצה הימני הקרוב אל הגוף ומסיימים בקצה השמאלי העליון), מסובבים את הבצק המגולגל ומעצבים לצורת גלגל/ פרח. כדאי לא להדק מדי בעיצוב ובגלגול, על מנת לאפשר תפיחה ותוצאה טובה באפייה.
-
- 8. מעבירים את הפרח לתבנית מרופדת נייר אפיה, מכסים שוב במגבת יבשה נושמת ומתפיחים 30 דקות. ממשיכים עם חלקו השני של הבצק.
-
- 9. מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את תערובת הביצה והחלב בעדינות על גבי המאפים ואופים 40 דקות עד לקבלת כיכר תפוחה בגוון חום עדין.
-
- 10. מוציאים מהתנור ומברישים מיד במעט שמן זית (מי שמעדיף, אפשר גם חמאה מומסת במקום). מקשטים בעלי רוזמרין טריים, במלח גס ופלפל גרוס. מגישים במרכז השולחן לצד מאזטים, גבינות, חמוצים וסלטים טובים.