וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוביטיצה

פוביטיצה הוא מאפה שמרים שנע על הסקאלה שבין לחם לעוגה. משמעות השם מתייחסת לתהליך ההכנה ומשמעותה- מגולגלת

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

פוביטיצה, מאפה שמרים קרואטי במילי אגוזים. נמרוד סונדרס
פוביטיצה, מאפה שמרים קרואטי במילי אגוזים

מצרכים למתכון

  • לאפיה בתבנית לחם בגודל 30X15 ס"מ (או בתבנית בבקה
  • או ב2-3 תבניות אינגליש קייק)
  • לבצק:
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם טריים
  • 1/4 כוס מים חמימים (לא רותחים)
  • 3/4 כוס חלב חמים (לא רותח)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה בגודל L
  • 60 גרם חמאה מומסת מצוננת
  • 450 גרם (1/4 3 כוסות) קמח מנופה
  • 1 כפית מלח
  • למלית:
  • 150 גרם (1/2 כוס+2 כפות) סוכר חום דחוס
  • 200 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך
  • 150 גרם (1/2 1 כוסות) שקדים טבעיים על קליפתם
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים בגודל M
  • 2 כפות חלב
  • 1 כף גדושה קקאו משובח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית רום או ברנדי (לא חובה)
  • 2-3 כפות פרג טחון (לא חובה)
  • קליפת תפוז מגורדת (לא חובה)
  • לציפוי:
  • חלמון קטן + כף חלב קר

אופן ההכנה

  • 1. בצק השמרים: לתוך קערת המיקסר מכניסים את השמרים והמים ומערבבים היטב לכדי המסה. מניחים בצד ל-2-3 דקות עד שמתחילה תסיסה ומופיעות בועות קטנות.
  • 2. מוסיפים לקערת המיקסר: חלב, סוכר, ביצה וחמאה וטורפים ידנית.
  • 3. מתקינים וו גיטרה ומוסיפים שליש מכמות הקמח. לשים בהירות נמוכה כדקה. מוסיפים את יתרת הקמח והמלח ולשים 7-10 דקות על מהירות בינונית עד להיפרדות הבצק מהקערה.
  • *יש לשים לב במהלך הלישה שכל החומרים נאספים היטב ולגרוף מהמעטפת ומהקרקעית את החומרים שנדבקו או שלא נאספו לתוך הבצק.
  • 4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, אוספים לצורת כדור (לשים בתנועות מעגליות כאילו מסובבים כדור בין שתי הידיים) ומכניסים לקערה משומנת בשכבה דקה של שמן.
  • 5. חובטים בעדינות במרכז הבצק, מכסים במגבת דקה ומתפיחים במקום חמים כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 6. מכינים את המלית: לתוך מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל חומרי המלית לפני סדר הופעתם. מעבדים כמה שניות בפולסים, ולאחר מכן מעבדים כדקה עיבוד ארוך עד לקבלת עיסה משחתית- גרגרית. מעבירים לכלי אחסון שטוח, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 7. הרכבת המאפה: מוציאים את הבצק שתפח מן הקערה ומנחיתים אותו על משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-2 יחידות גדולות במשקל 320 גרם ויחידה אחת קטנה במשקל 200 גרם ומכסים במגבת. טיפ למי שאין משקל: מחלקים את הכדור ל-3 חלקים כך שאת הקטן ניתן לאחוז בכף יד אחת ואת כל אחד מן הגדולים צריך להרים בשתי כפות ידיים.
  • 8. מפדרים קלות את משטח העבודה ומרדדים יחידת בצק אחת גדולה למלבן בגודל 60X30 ס"מ. מורחים את כל היריעה במלית ומגלגלים צמוד כמו רולדה. מעבירים לתבנית הלחם מרופדת בנייר אפיה ומניחים בצורת האות U כששתי ה'זרועות' צמודות זו לזו.
  • 9. כעת מרדדים את החלק הקטן למלבן, מורחים מלית ומגלגלים תוך הידוק. מניחים את הגליל מעל הרווח שנוצר בחיבור של שתי ה'זרועות' (כמו פרמידה קטנה). מסיימים עם החלק הגדול השני. מרדדים, מורחים מלית ומגלגלים כפי שעשינו בתחילה. מניחים בצורת האות U על זה הראשון כך שהיא עוטפת ב'זרועותיה' את הגליל האמצעי.
  • 10. מכסים את התבנית במגבת, מתפיחים 45 דקות ומחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  • 11. מורחים את המאפה התפוח בבלילת החלמון והחלב ומכניסים לתנור. אופים 10 דקות, ולאחר מכן מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 35 דקות עד לקבלת מאפה תפוח מעל לשולי התבנית בגוון קרמלי עדין.
  • 12. מוציאים בתום האפייה מן התנור ומצננים בתבנית כ-5 דקות. מעבירים על גבי רשת צינון לחצי שעה לפחות. פורסים ומגישים כשהעוגה חמימה או בטמפ' החדר.
  • אחסון:
  • מומלץ לאכול באותו היום. במידה ולא, עדיף לאחסן בכלי אטום במקרר ולא יותר מ- 5 ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully