- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
-
- 2. מנקים את הארטישוקים: שוטפים ומסירים את העלים מלבד העלים המרכזיים. חוצים לחצי ומנקים בעזרת כפית את מרכזו של הארטישוק. במידה ולא משתמשים באותו הרגע, מזלפים מעט מיץ לימון למניעת השחרה.
-
- 3. יוצקים מעט שמן זית לסיר בעל תחתית עבה שמתאים לשימוש בתנור. כשהשמן חם מוסיפים את חצאי הארטישוקים הנקיים ואת שאר המצרכים פרט ליין הבן, השעועית והלימון.
-
- 4. חורכים קלות את הירקות ואז מוסיפים את היין. מאדים קלות, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור ל- 45 דקות, עד שהארטישוקים נימוחים.
-
- 5. מחזירים את הסיר לכיריים, מוסיפים את השעועית, סוגרים ומבשלים מעל להבה בינונית 3-4 דקות, עד שהשעועית מתרככת מעט ועדיין שומרת על צבעה הירוק.
-
- 6. לפני ההגשה סוחטים מיץ לימון מעל.