פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל ירקות אביבי

      אבי ביטון מארח את השף עומר מילר ויחד הם מכינים תבשיל ירקות אביבי וטבעוני עם ארטישוקים, שומר, שום ירוק , כרישה ואפונה סינית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קדירת ירקות אביבית של עומר מילר (יח
      קדירת ירקות אביבית של עומר מילר (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עבור 5-6 מנות
      • 5 ארטישוקים
      • 2 פקעות שומר קטנות חצויות לאורכן
      • 4 ראשי שום ירוק עם הגבעול
      • 1 כרישה גדולה חתוכה גס (החלק הלבן והירוק)
      • שמן זית
      • 2-3 עלי דפנה
      • 2-3 גבעולי טימין
      • 1 כוס יין לבן
      • מלח גס אטלנטי, פלפל לבן
      • 350 גרם שעועית ירוקה או אפונה סינית טרייה ומנוקה
      • מיץ מ-1 לימון

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
      • 2. מנקים את הארטישוקים: שוטפים ומסירים את העלים מלבד העלים המרכזיים. חוצים לחצי ומנקים בעזרת כפית את מרכזו של הארטישוק. במידה ולא משתמשים באותו הרגע, מזלפים מעט מיץ לימון למניעת השחרה.
      • 3. יוצקים מעט שמן זית לסיר בעל תחתית עבה שמתאים לשימוש בתנור. כשהשמן חם מוסיפים את חצאי הארטישוקים הנקיים ואת שאר המצרכים פרט ליין הבן, השעועית והלימון.
      • 4. חורכים קלות את הירקות ואז מוסיפים את היין. מאדים קלות, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור ל- 45 דקות, עד שהארטישוקים נימוחים.
      • 5. מחזירים את הסיר לכיריים, מוסיפים את השעועית, סוגרים ומבשלים מעל להבה בינונית 3-4 דקות, עד שהשעועית מתרככת מעט ועדיין שומרת על צבעה הירוק.
      • 6. לפני ההגשה סוחטים מיץ לימון מעל.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -