סלמון בחרדל, שום ודבש
חמש דקות עבודה ויש לכם מנה מנצחת
מצרכים
- 4-5 מנות
- פילה סלמון במשקל 500 גרם (עם העור)
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות דבש
- 2 כפות חרדל חלק
- 1 כף חרדל גרגרים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה כשר לפסח או כפית שטוחה מלח
- מלח ופלפל שחור בנדיבות
- בצל ירוק, להגשה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. בקערה קטנה שמים את הדבש, הסויה, שמן הזית והסוכר החום. מערבבים היטב ואז מוסיפים את החרדל ואבקת השום. טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד מלח/פלפל שחור לפי הטעם.
- מניחים את פילה הסלמון, עם צד העור כלפי מטה, על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה.
- 3. יוצקים על הסלמון את תערובת החרדל-דבש-סויה ומעסים היטב.
- 4. מכניסים לתנור וצולים 18-22 דקות (תלוי בעובי הדג) עד שהדג עשוי כמעט לחלוטין (קחו בחשבון שהוא ממשיך להתבשל בדקות הראשונות שאחרי ההוצאה מהתנור).
- 5. מגישים למרכז השולחן יחד עם אורז ובצל ירוק חתוך גס.