פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלקים בתמרינדי ודבש

      מתכון של השף ששי שאולזון מהמרכז הקולינרי דן גורמה לסלקים מזוגגים בתמרינדי ודבש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלקים מזוגגים בתמרינדי ודבש: (מערכת וואלה! NEWS , אבי מזרחי)
      סלקים מזוגגים בתמרינדי ודבש: (מערכת וואלה! NEWS , אבי מזרחי)

      מצרכים

      • עבור 4-5 סועדים
      • 4 סלקים בינונים (רצוי צרים ככל הניתן)
      • שמן, לשימון
      • לזיגוג:
      • 1 כוס מים
      • 3 כפות דבש
      • 3 כפות תמרינדי
      • 3 כפות חומץ
      • מעט מלח
      • מעט סויה (אן שמן קנולה)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
      • 2. חותכים את הסלקים לפרוסות עבות בעובי כ-3 ס"מ.
      • 3. בסיר קטן על מעל אש בינונית מערבבים את חומרי הזיגוג עד להמסת הדבש ואיחוד המרכיבים.
      • 4. משמנים תבנית אפייה במעט שמן, מסדרים את הסלקים בשכבה אחת ושופכים את נוזל הזיגוג מעל הסלקים.
      • 5. מכניסים לתנור את התבנית מכוסה ברדיד אלומיניום למשך כחצי שעה או עד לריכוך הסלקים.
      • 6. לאחר שהסלקים התרככו, מסירים את כיסוי התבנית ומעלים את חום התנור ל- 170 מעלות וממשיכים לאפות עד לצמצום הנוזלים. רצוי להבריש בשלב הזה את הסלקים בנוזל שבתבנית לקבלת זיגוג יפה.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -