וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלקים בתמרינדי ודבש

מתכון של השף ששי שאולזון מהמרכז הקולינרי דן גורמה לסלקים מזוגגים בתמרינדי ודבש

מתכון מאת: ששי שאולזון, מערכת וואלה

סלקים מזוגגים בתמרינדי ודבש:. אבי מזרחי, מערכת וואלה! NEWS
סלקים מזוגגים בתמרינדי ודבש:/אבי מזרחי

מצרכים למתכון

  • עבור 4-5 סועדים
  • 4 סלקים בינונים (רצוי צרים ככל הניתן)
  • שמן, לשימון
  • לזיגוג:
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות תמרינדי
  • 3 כפות חומץ
  • מעט מלח
  • מעט סויה (אן שמן קנולה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • 2. חותכים את הסלקים לפרוסות עבות בעובי כ-3 ס"מ.
  • 3. בסיר קטן על מעל אש בינונית מערבבים את חומרי הזיגוג עד להמסת הדבש ואיחוד המרכיבים.
  • 4. משמנים תבנית אפייה במעט שמן, מסדרים את הסלקים בשכבה אחת ושופכים את נוזל הזיגוג מעל הסלקים.
  • 5. מכניסים לתנור את התבנית מכוסה ברדיד אלומיניום למשך כחצי שעה או עד לריכוך הסלקים.
  • 6. לאחר שהסלקים התרככו, מסירים את כיסוי התבנית ומעלים את חום התנור ל- 170 מעלות וממשיכים לאפות עד לצמצום הנוזלים. רצוי להבריש בשלב הזה את הסלקים בנוזל שבתבנית לקבלת זיגוג יפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully