נושאים חמים

עוגת טראפל ללא קמח

מתכון לעוגת השוקולד ללא קמח של השף-קונדיטור ענר צלאל לדאל הקונדיטוריה. שוקולדית וטעימה בטירוף

דלאל (יח
דלאל (יח"צ , מאיר כהן)

מצרכים

  • (לשתי תבניות אינגליש קייק)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה ללא מלח
  • 5 חלמונים
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
  • 5 חלבונים
  • 60 גרם (6 כפות) סוכר
  • 3 כפות ברנדי

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים על בן מארי את השוקולד והחמאה. כשמתקבלת מסה אחידה מורידים מהסיר, מוסיפים את החלמונים ומיד אחריהם את השקדים הטחונים.
  • 2. מקציפים במעבד מזון עם מטרפה את החלבון עם הסוכר, עד לקבלת קצף רך אך גמיש.
  • 3. מקפלים את הקצף אל תוך השוקולד יחד עם הברנדי ומחלקים לתבניות.
  • 4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, במשך כ- 15-20 דקות (אופים את העוגה עד שהיא רוטטת עם סדקים, לא אפויה עד הסוף).
  • 5. מקררים לגמרי ומעבירים להקפאה. כמה שעות לפני ההגשה מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ושמים במקרר. לפני ההגשה בוזקים קקאו.
  • שימו לב: הדגש החשוב ביותר הוא להקפיד ולא לאפות את העוגה יותר מדי, אלא להוציא אותה מהתנור כשהיא מאוד רוטטת ועם מעט סדקים. לאחר מספר דקות העוגה תצנח וכך תישאר לחה ועסיסית.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת