לכל מתכוני הקינוחים לפסח
עוגת שוקולד ללא קמח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200גרםשוקולד מריר
- 150גרםחמאה (אם רוצים פרווה ניתן להמיר ב-120 גרם שמן קוקוס)
- 5ביצים (מופרדות לחלמונים וחלבונים)
- 100גרםשקדים טחונים (1 כוס)
- 60גרםסוכר (6 כפות)
- 3כפותברנדי (אפשר גם רום או כל ליקר שאוהבים)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת שוקולד ללא קמח?
- 1ממיסים על בן מארי את השוקולד והחמאה. כשמתקבלת מסה אחידה מורידים מהסיר, מוסיפים את החלמונים ומיד אחריהם את השקדים הטחונים.
- 2מקציפים במעבד מזון עם מטרפה את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף רך אך גמיש.
- 3מקפלים את הקצף אל תוך השוקולד יחד עם הברנדי ומחלקים לתבניות.
- 4אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, במשך כ- 15-20 דקות (אופים את העוגה עד שהיא רוטטת עם סדקים, לא אפויה עד הסוף).
- 5מקררים לגמרי ומעבירים להקפאה. כמה שעות לפני ההגשה מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ושמים במקרר. לפני ההגשה בוזקים קקאו.
- 6שימו לב: הדגש החשוב ביותר הוא להקפיד ולא לאפות את העוגה יותר מדי, אלא להוציא אותה מהתנור כשהיא מאוד רוטטת ועם מעט סדקים. לאחר מספר דקות העוגה תצנח וכך תישאר לחה ועסיסית.