מתכונים חמים

דג מרוקאי

מתכון לדגים ברוטב מרוקאי מעט פיקנטי עם פלפלים אדומים חריפים. צפו בסרטון המלמד איך להכין דג מרוקאי חריף וטעים וגללו למטה עבור המתכון המלא

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 40 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 4 יחידות

  • 4 סועדים

ככה מכינים דג מרוקאי חריף - המתכון הכתוב בהמשך(בבושקה

מחשבון המרות

המצרכים להכנת דג מרוקאי

  • לדגים

    • דג 3-4 יחידות פילה אמנון
    • ½ לימון סחוט למיץ
    • קורטמלח לפי הטעם
  • לרוטב

    • ¼ כוסשמן רגיל או זית
    • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
    • 4 עגבניות בשלות
    • 1 צרורכוסברה קצוץ גס
    • ½ כפיתכורכום שטוחה
    • 1 כףפפריקה מתוקה
    • 1 כוסמים
    • מלח לפי הטעם
    • 2 פלפל חריף אדום (או 1-2 כפות פלפל שאטה גרוס)
    • 3 כפותשמן זית מעורבבות עם כפית גדושה פפריקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה של דג מרוקאי

איך מכינים דג מרוקאי?

  • 1שמים את הדגים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וזורים מעל מלח.
  • 2מערבבים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
  • 3מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את רצועות הפלפל ומטגנים 2-3 דקות, עד שהתחילו להתרכך.
  • 4פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
  • 5מוסיפים את שיני השום (השלמות) ומנמיכים את האש.
    מוסיפים את הכוסברה, הפפריקה והכורכום.
  • 6מוסיפים כוס מים ואת הפלפל החריף היבש, ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור בערך 20 דקות עד ששיני השום התרככו.
  • 7מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים לסיר את הדגים. יוצקים מעל את השמן המעורבב עם הפפריקה
  • 8ממשיכים לבשל על להבה נמוכה בערך 10 דקות או עד שהדגים מוכנים. ניתן להכין לילה מראש. ניתן לעטר בעוד כוסברה טרייה.
  • 9שלבי הכנת דג מרוקאי בתמונות

    שלב 1 - משרים את הדג במיץ לימון ומלח

    שלב 2 - מבשלים את מרכיבי הרוטב

    שלב 3 - מוספים את נתחי הדג

    שלח 4 - יוצקים מעל שמן מעורבב עם פפריקה

    שלב 5 - מבשלים על אש נמוכה. ניתן להוסיף כוסברה

    שלב 6 - בתיאבון

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully