וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חריימה לשבת, ובכלל: סיר דגים מרוקאי אדום ומושלם

עודכן לאחרונה: 11.7.2024 / 7:33

מתכון לדגים ברוטב מרוקאי מעט פיקנטי, עם פלפלים אדומים חריפים

דג מרוקאי. שני בריל,
בדיוק, אבל בדיוק כמו שצריך/שני בריל

יש סרטון שמפרט היטב ויש מתכון מפורט, לכם נשאר רק ללכת לרכוש דג טרי, במקרה הזה כמה יחידות פילה של אמנון (בקשו ממוכר הדגים שיפלט לכם ואתם כבר בחצי הדרך להכנה).

מה עוד צריך? עגבניות בשלות של שיא הקיץ (תתפלאו, אבל דווקא העגבניות הפחות יפות, הרכות מעט, שבדרך כלל לא לוקחים אותן מהירקן, יעשו את העבודה הטובה ביותר כי הן מלאות בטעם) וצאו לדרך.

סיר חריימה מרוקאי

מתכון מאת: מערכת וואלה אוכל

40 דקות סה"כ,קל להכנה,4 יחידות,4 סועדים
דג מרוקאי. שני בריל,
דג מרוקאי חריף/שני בריל

מצרכים למתכון

  • לדגים

    • דג 3-4 יחידות פילה אמנון
    • ½לימון סחוט למיץ
    • קורטמלח לפי הטעם
  • לרוטב

    • ¼כוסשמן רגיל או זית
    • 1פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
    • 4עגבניות בשלות
    • 1צרורכוסברה קצוץ גס
    • ½כפיתכורכום שטוחה
    • 1כףפפריקה מתוקה
    • 1כוסמים
    • מלח לפי הטעם
    • 2פלפל חריף אדום (או 1-2 כפות פלפל שאטה גרוס)
    • 3כפותשמן זית מעורבבות עם כפית גדושה פפריקה

אופן ההכנה של דג מרוקאי

איך מכינים דג מרוקאי?

  • 1
    שמים את הדגים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וזורים מעל מלח.
  • 2
    מערבבים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
  • 3
    מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את רצועות הפלפל ומטגנים 2-3 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.
  • 4
    פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
  • 5
    מוסיפים את שיני השום (השלמות) ומנמיכים את האש. מוסיפים גם את הכוסברה, הפפריקה והכורכום.
  • 6
    מוסיפים כוס מים ואת הפלפל החריף היבש, ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור בערך 20 דקות, עד ששיני השום התרככו.
  • 7
    מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים לסיר את הדגים. יוצקים מעל את השמן המעורבב עם הפפריקה.
  • 8
    ממשיכים לבשל על להבה נמוכה בערך 10 דקות, או עד שהדגים מוכנים. ניתן להכין לילה מראש. אפשר לפזר מלמעלה, לפני ההגשה, עוד כוסברה טרייה.
  • צפו בסרטון של שלבי הכנת דג מרוקאי:
    שלבי הכנת דג מרוקאי/שני בריל
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully