רוסטביף ברוטב קוריאני
מתכון של משה בדישי ממסעדת מינה טומיי לרוסטביף עשוי סינטה ברוטב גוג'אנג- רוטב צ'ילי קוריאני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 סועדים
- 1.5 ק"ג בשר סינטה נקיה משומן
- להכנת -רוטב צ'ילי קוריאני - זהו הרוטב שמעניק את הטעם החריף והעמוק במנה
- 1/2 כוס רסק פלפל קוריאני (להשיג בחנויות שמתמחות בייבוא מוצרים מהמזרח)
- 1/4 כוס מים
- 4 כפות שמן שומשום
- 4 כפות רוטב סויה
- כף שום קצוץ
- כף בצל ירוק קצוץ
- כפית סוכר
- כף חומץ אורז
- להכנת רוטב ההגשה למנת הבשר:
- 1/2 כוס רוטב סויה מאיכות טובה
- 1 כוס מים
- 1 כף שום קצוץ
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1/2 כוס רוטב צדפות / רוטב פטריות צמחוני (להשיג בחנווית האסיאתיות ובחנויות המתמחות)
- 1/4 כוס סוכר
- 3 כפות קורנפלור מעורבבות יחד עם 6 כפות מים (בלילת קורנפלור שתפקידה להסמיך את הרוטב)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים של רוטב הגוג'אנג יחד ולאחר שהרטבים מוכנים אפשר להתחיל בהכנת המנה.
- 2. מחממים גריל לחום גבוה וצורבים את הבשר מכל צדדיו ומורידים מהאש.
- 3. מורחים את הבשר הצלוי ברוטב הגוג'אנג מכל צדדיו ועוטפים אותו בנייר כסף וצולים אותו על הגריל ל-30-50 דקות, תלוי במידת העשייה שרוצים להשיג (לאחר 30 דקות הבשר צריך להיות במידת עשייה מדיום).
- 4. מכינים את הרוטב השני על ידי כך ששמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל 2 דקות נוספות ומוסיפים את בלילת הקורנפלור, ומניחים הצד עד להגשת המנה. את הבשר הצלוי פורסים דק, מגישים עם הרוטב.