וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוסטביף ברוטב קוריאני

מתכון של משה בדישי ממסעדת מינה טומיי לרוסטביף עשוי סינטה ברוטב גוג'אנג- רוטב צ'ילי קוריאני

מתכון מאת: משה בדישי, מערכת וואלה

רוסטביף  במסעדת מינה טומיי. דרור עינב
רוסטביף במסעדת מינה טומיי

מצרכים למתכון

  • ל-8 סועדים
  • 1.5 ק"ג בשר סינטה נקיה משומן
  • להכנת -רוטב צ'ילי קוריאני - זהו הרוטב שמעניק את הטעם החריף והעמוק במנה
  • 1/2 כוס רסק פלפל קוריאני (להשיג בחנויות שמתמחות בייבוא מוצרים מהמזרח)
  • 1/4 כוס מים
  • 4 כפות שמן שומשום
  • 4 כפות רוטב סויה
  • כף שום קצוץ
  • כף בצל ירוק קצוץ
  • כפית סוכר
  • כף חומץ אורז
  • להכנת רוטב ההגשה למנת הבשר:
  • 1/2 כוס רוטב סויה מאיכות טובה
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שום קצוץ
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1/2 כוס רוטב צדפות / רוטב פטריות צמחוני (להשיג בחנווית האסיאתיות ובחנויות המתמחות)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 כפות קורנפלור מעורבבות יחד עם 6 כפות מים (בלילת קורנפלור שתפקידה להסמיך את הרוטב)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים של רוטב הגוג'אנג יחד ולאחר שהרטבים מוכנים אפשר להתחיל בהכנת המנה.
  • 2. מחממים גריל לחום גבוה וצורבים את הבשר מכל צדדיו ומורידים מהאש.
  • 3. מורחים את הבשר הצלוי ברוטב הגוג'אנג מכל צדדיו ועוטפים אותו בנייר כסף וצולים אותו על הגריל ל-30-50 דקות, תלוי במידת העשייה שרוצים להשיג (לאחר 30 דקות הבשר צריך להיות במידת עשייה מדיום).
  • 4. מכינים את הרוטב השני על ידי כך ששמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל 2 דקות נוספות ומוסיפים את בלילת הקורנפלור, ומניחים הצד עד להגשת המנה. את הבשר הצלוי פורסים דק, מגישים עם הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully