וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות מתוקות עם טחינה ודבש

מתכון ללחמניות מתוקות עם טחינה ודבש שמוצאן בקפריסין. מושלמות כארוחת בוקר, וכחטיף בכל שעה של היום והפלוס הנוסף שהן אינן מכילות מוצרי חלב או ביצים. מתוך הספר מבשלים עם הנכדים- המטבח היווני

מתכון מאת: מערכת וואלה!

טחינופיתה- לחמניות במילוי דבש וטחינה מתוך הספר מבשלים עם הנכדים. רן בירן,
טחינופיתה- לחמניות במילוי דבש וטחינה מתוך הספר מבשלים עם הנכדים/רן בירן

מצרכים למתכון

  • *התיבול המקורי והמסורתי לטחינופיתה הוא מסטיקה ומ?חל?בּ - תבלין שמופק מהחרצנים שבתוך גלעיני הדובדבן ונמכר בגרעינים קטנים שאותם יש לכתוש או טחון. אם לא ניתן להשיג אותם, המירו בהל או תמצית וניל או קליפה מגוררת מתפוז אחד, או כפית אבקת קינמון. כשאתם מכינים את הבצק - אם הוא דביק מדי הוסיפו לו מעט קמח, ואם הוא יבש מדי הוסיפו לו מעט מים.
  • עבור 24 לחמניות:
  • 30 גרם שמרים טריים, או 10 גרם (מעט פחות מ 3- כפיות) שמרים יבשים
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ק"ג קמח
  • 125 גרם (1/2 כוס+ 2 כפות) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-1 גבישי מסטיקה (או זרעי הל כתושים מ- 2-3 תרמילים/קליפה מגוררת מתפוז אחד/ מעט תמצית וניל)
  • 1/2 כפית מחלב (או קינמון)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן זית
  • 450 גרם (כמעט 2 כוסות)טחינה גולמית
  • 1/2 כוס דבש
  • להברשה
  • 1 ביצה, טרופה עם כף מים

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השמרים עם המים. ממתינים כ- 10 דקות, עד שעולות מהם בועות.
  • 2. מערבבים במיקסר את הקמח, הסוכר, המלח, המסטיקה, המחלב (או תחליף כמוצע למעלה) מיץ התפוזים ושמן הזית. מוסיפים את השמרים המומסים ומערבבים, עד שמתקבל בצק רך. מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים ל- 40-30- דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 3. בינתיים מחממים את התנור ל- 160 מעלות.
  • 4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח. לשים 3-2 דקות ומחלקים ל 2- כדורים.
  • 5. בעזרת מערוך מרדדים כדור בצק אחד למלבן בגודל 30X50 ס"מ. מורחים אותו בחצי מכמות הטחינה ובחצי מכמות הדבש. מקפלים את המלבן לשניים לאורכו, משטחים מעט בידיים או בעזרת מערוך, ולאחר מכן פורסים אותו לאורכו ל- 12 רצועות ברוחב כ- 1/2 1 ס"מ. מגלגלים כל רצועה לשבלול, ומשטחים גם אותו מעט בידיים. חוזרים על כל הפעולות עם כדור הבצק השני.
  • 6. משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומניחים בה את הלחמניות. מברישים אותן בביצה הטרופה ואופים 30 דקות, עד שהשבלולים זהובים-שחומים.
  • ** אפשר להכין את הלחמניות יום מראש, לשמור אותן במקרר, ולאפות בסמוך לאכילה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully