פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות בקר בורמזיות

      קציצות בניחוח המזרח הרחוק, ממולאות בתערובת פיסטוקים ולמון גראס עם רוטב קארי עשיר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קציצות בקר במילוי פיסטוק בקארי בורמזי (דרור עינב)
      קציצות בקר במילוי פיסטוק בקארי בורמזי (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: עבור 3 סועדים
      • לרוטב הקארי:
      • 2 כפות שמן
      • 2 בצלים גדולים קצוצים גס
      • חופן עלי קפיר ליים
      • 4 שיניי שום
      • 2 יחידות ציפורן
      • 4 יחידות זרעי הל
      • 1 יחידה מקל קינמון
      • 5 יחידות פלפל צ'ילי יבש (מלאים)
      • 1 כף אבקת ביריאני (תבלין הודי) או גראם מאסלה
      • 2 פחיות מי קוקוס (330 מ"ל כל אחד)
      • 500 מ"ל חלב קוקוס
      • 10 גרם מלח
      • 4 כפות רוטב דגים
      • 4 כפות שמן שומשום
      • לקציצות:
      • 100 גרם פרגית טחונה
      • 100 גרם בקר טחון
      • 70 (כ-4 כפות) גרם סויה מתוקה
      • 3 כפות רוטב דגים
      • 1/2 כף מלח
      • 1/2 בצל קצוץ מטוגן
      • חופן נענע (קצוצה)
      • חופן כוסברה (קצוצה)
      • חופן פיסטוק (גרוס)
      • למילוי:
      • 1 מקל למון גראס קצוץ
      • 4 עלי קפיר ליים ( קצוצים דק)
      • 1 כף רוטב דגים
      • 1 כף שמן שומשום
      • 2 שיניי שום
      • 1 בצל קצוץ ומטוגן
      • חופן פיסטוק

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת רוטב הקארי: בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל, קפיר ליים, שום, ציפורן, זרעי הל, מקל קינמון ופלפל צ'ילי וכ- 10 דקות על אש בינונית.
      • 2. מוסיפים את כף אבקת הביריאני, מי הקוקוס, חלב הקוקוס, המלח ורוטב הדגים ומבשלים על אש נמוכה למשך כחצי שעה.
      • 3. לבסוף מזלפים את שמן השומשום, מסירים מהאש ומערבבים.נותנים לרוטב להתקרר מעט ולאחר מכן מסננים אותו במסננת דקה.
      • 4. הכנת הקציצות: מערבבים יחד את מרכיבי הקציצות ומכניסים לקירור לחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת.
      • 5. הכנת מילוי הפיסטוק: לקלחת קטנה מכניסים למון גאס, עלי כפייר ליים, רוטב דגים ושמן שומשום ומבשלים על אש בינונית כ- 5 דקות. מסירים מהאש, מעבירים לבלנדר עם השום, הבצל המטוגן והפיסטוקים וטוחנים הכל יחד.
      • 6. מילוי הקציצות ובישולן: מוציאים את תערובת העוף והבקר מהמקרר ומכדררים קציצות קטנות. יוצרים חור במרכז כל אחת, ממלאים מעט ממחית הפיסטוקים וסוגרים.
      • 7. מסדרים את הקציצות על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 למשך 10 דקות.
      • 8. במקביל מחממים את רוטב הקארי ומכניסים לתוכו את כדורי הבשר האפויים. מומלץ להגיש את המנה עם מיקס של עשבי תיבול כגון :נענע כוסברה ובזיליקום ומעט צ'ילי טרי .

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -