וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות בקר בורמזיות

קציצות בניחוח המזרח הרחוק, ממולאות בתערובת פיסטוקים ולמון גראס עם רוטב קארי עשיר

מתכון מאת: שחף שבתאי, מערכת וואלה!

קציצות  בקר במילוי פיסטוק  בקארי בורמזי. דרור עינב
קציצות בקר במילוי פיסטוק בקארי בורמזי

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 3 סועדים
  • לרוטב הקארי:
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים קצוצים גס
  • חופן עלי קפיר ליים
  • 4 שיניי שום
  • 2 יחידות ציפורן
  • 4 יחידות זרעי הל
  • 1 יחידה מקל קינמון
  • 5 יחידות פלפל צ'ילי יבש (מלאים)
  • 1 כף אבקת ביריאני (תבלין הודי) או גראם מאסלה
  • 2 פחיות מי קוקוס (330 מ"ל כל אחד)
  • 500 מ"ל חלב קוקוס
  • 10 גרם מלח
  • 4 כפות רוטב דגים
  • 4 כפות שמן שומשום
  • לקציצות:
  • 100 גרם פרגית טחונה
  • 100 גרם בקר טחון
  • 70 (כ-4 כפות) גרם סויה מתוקה
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 בצל קצוץ מטוגן
  • חופן נענע (קצוצה)
  • חופן כוסברה (קצוצה)
  • חופן פיסטוק (גרוס)
  • למילוי:
  • 1 מקל למון גראס קצוץ
  • 4 עלי קפיר ליים ( קצוצים דק)
  • 1 כף רוטב דגים
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 שיניי שום
  • 1 בצל קצוץ ומטוגן
  • חופן פיסטוק

אופן ההכנה

  • 1. הכנת רוטב הקארי: בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל, קפיר ליים, שום, ציפורן, זרעי הל, מקל קינמון ופלפל צ'ילי וכ- 10 דקות על אש בינונית.
  • 2. מוסיפים את כף אבקת הביריאני, מי הקוקוס, חלב הקוקוס, המלח ורוטב הדגים ומבשלים על אש נמוכה למשך כחצי שעה.
  • 3. לבסוף מזלפים את שמן השומשום, מסירים מהאש ומערבבים.נותנים לרוטב להתקרר מעט ולאחר מכן מסננים אותו במסננת דקה.
  • 4. הכנת הקציצות: מערבבים יחד את מרכיבי הקציצות ומכניסים לקירור לחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת.
  • 5. הכנת מילוי הפיסטוק: לקלחת קטנה מכניסים למון גאס, עלי כפייר ליים, רוטב דגים ושמן שומשום ומבשלים על אש בינונית כ- 5 דקות. מסירים מהאש, מעבירים לבלנדר עם השום, הבצל המטוגן והפיסטוקים וטוחנים הכל יחד.
  • 6. מילוי הקציצות ובישולן: מוציאים את תערובת העוף והבקר מהמקרר ומכדררים קציצות קטנות. יוצרים חור במרכז כל אחת, ממלאים מעט ממחית הפיסטוקים וסוגרים.
  • 7. מסדרים את הקציצות על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 למשך 10 דקות.
  • 8. במקביל מחממים את רוטב הקארי ומכניסים לתוכו את כדורי הבשר האפויים. מומלץ להגיש את המנה עם מיקס של עשבי תיבול כגון :נענע כוסברה ובזיליקום ומעט צ'ילי טרי .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully