קציצות בקר בורמזיות
קציצות בניחוח המזרח הרחוק, ממולאות בתערובת פיסטוקים ולמון גראס עם רוטב קארי עשיר
קציצות בקר במילוי פיסטוק בקארי בורמזי (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 3 סועדים
- לרוטב הקארי:
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים גדולים קצוצים גס
- חופן עלי קפיר ליים
- 4 שיניי שום
- 2 יחידות ציפורן
- 4 יחידות זרעי הל
- 1 יחידה מקל קינמון
- 5 יחידות פלפל צ'ילי יבש (מלאים)
- 1 כף אבקת ביריאני (תבלין הודי) או גראם מאסלה
- 2 פחיות מי קוקוס (330 מ"ל כל אחד)
- 500 מ"ל חלב קוקוס
- 10 גרם מלח
- 4 כפות רוטב דגים
- 4 כפות שמן שומשום
- לקציצות:
- 100 גרם פרגית טחונה
- 100 גרם בקר טחון
- 70 (כ-4 כפות) גרם סויה מתוקה
- 3 כפות רוטב דגים
- 1/2 כף מלח
- 1/2 בצל קצוץ מטוגן
- חופן נענע (קצוצה)
- חופן כוסברה (קצוצה)
- חופן פיסטוק (גרוס)
- למילוי:
- 1 מקל למון גראס קצוץ
- 4 עלי קפיר ליים ( קצוצים דק)
- 1 כף רוטב דגים
- 1 כף שמן שומשום
- 2 שיניי שום
- 1 בצל קצוץ ומטוגן
- חופן פיסטוק
- 1. הכנת רוטב הקארי: בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל, קפיר ליים, שום, ציפורן, זרעי הל, מקל קינמון ופלפל צ'ילי וכ- 10 דקות על אש בינונית.
- 2. מוסיפים את כף אבקת הביריאני, מי הקוקוס, חלב הקוקוס, המלח ורוטב הדגים ומבשלים על אש נמוכה למשך כחצי שעה.
- 3. לבסוף מזלפים את שמן השומשום, מסירים מהאש ומערבבים.נותנים לרוטב להתקרר מעט ולאחר מכן מסננים אותו במסננת דקה.
- 4. הכנת הקציצות: מערבבים יחד את מרכיבי הקציצות ומכניסים לקירור לחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת.
- 5. הכנת מילוי הפיסטוק: לקלחת קטנה מכניסים למון גאס, עלי כפייר ליים, רוטב דגים ושמן שומשום ומבשלים על אש בינונית כ- 5 דקות. מסירים מהאש, מעבירים לבלנדר עם השום, הבצל המטוגן והפיסטוקים וטוחנים הכל יחד.
- 6. מילוי הקציצות ובישולן: מוציאים את תערובת העוף והבקר מהמקרר ומכדררים קציצות קטנות. יוצרים חור במרכז כל אחת, ממלאים מעט ממחית הפיסטוקים וסוגרים.
- 7. מסדרים את הקציצות על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 למשך 10 דקות.
- 8. במקביל מחממים את רוטב הקארי ומכניסים לתוכו את כדורי הבשר האפויים. מומלץ להגיש את המנה עם מיקס של עשבי תיבול כגון :נענע כוסברה ובזיליקום ומעט צ'ילי טרי .
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה