קציצות כרישה ועוף
השף יוסי שטרית מציג קציצות משגעות עם חתיכות עוף עסיסיות וארומה משגעת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 20-30 לביבות
- 300 גרם חזה עוף קצוץ לקוביות
- 3 כרישות, פרוסות דק
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- חופן אורוגלה
- 3 כפות עלי זעתר או אורגנו טרי
- 10 עלי בזיליקום קרועים
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- חופן בצל ירוק קצוץ
- קליפת לימון קצוצה מ- 1/2 1 לימונים
- 2 יח' זוקיני בינוני מגורד
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- שמן, לטיגון
- להגשה:
- פלחי לימון
אופן ההכנה
- 1. במחבת עם שמן זית מאדים את הכרישה על אש נמוכה עד שהיא הופכת שקופה.
- 2. מערבבים בקערה את העוף הקצוץ עם פירורי הלחם, הביצה, עשבי התיבול, הזוקיני המגורד, קליפת הלימון הקצוצה והכרישה המטוגנת. מתבלים במלח ופלפל.
- 3. מחממים במחבת רחבה שמן חצי עמוק (כגובה חצי לביבה) ובעזרת שתי כפות מרימים מהמסה ויוצרים לביבות.
- 4. מטגנים עד השחמה ומוציאים לנייר סופג.
- 5. מגישים עם פלחי לימון.