מתכונים חמים

קציצות ערוק עם עוף

קציצות ערוק עירקיות עם תפוחי אדמה, עשבי תיבול וחזה עוף קצוץ ביד. אם אתם רוצים ממש להשקיע, תארזו אותן בכריך עם טחינה וירקות טריים ותתכוננו לביס של החיים

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, עץ הזית
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קציצות ערוק עם עוף

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור כ-25 קציצות
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל גדול מגורד וסחוט היטב מהנוזלים
  • 3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 חבילת כוסברה קצוצה
  • 1/2 פרפר של חזה עוף חתוך לקוביות קטנות (בערך 250 גרם)
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מעט בהרט
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בהרבה מים, כ- 20 דקות בערך, עד לחצי ריכוך. כלומר שיתרככו, אבל עדיין יהיו מעט קשים במרכזם.
  • 2. מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים בעזרת פומפייה.
  • 3. מוסיפים לתפוחי האדמה המגוררים את הבצל הקצוץ והסחוט, את הירוקים הקצוצים, חזה העוף חתוך לקוביות קטנות (ולא טחון), הביצים, הקמח והתבלינים. מערבבים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4. מחממים במחבת גדולה שמן חצי עמוק, לוקחים כף מהתערובת ומניחים בעדינות בתוך השמן החם. משטחים מעט את הקציצה עם גב הכף.
  • 5. מטגנים את הקציצה עד לקבלת מעטה שחום בצד אחד, הופכים ומטגנים עד השחמה גם את הצד השני.
  • 6. מוציאים לצלחת או מגש מרופדים בנייר סופג. הכי טעים לאכול חם מהמחבת, אבל מעולה גם בטמפ' החדר ואפילו קר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully