פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תחתיות ארטישוק ממולאות

      מנה מרוקאית מסורתית ומלאה בכל טוב: ארטישוק, בשר, סולת והמון תבלינים

      5 מדרגים / 3.25 כוכבים

      ארטישוק ממולא של סוליקה מאווה סאפי (דרור עינב)
      ארטישוק ממולא של סוליקה מאווה סאפי (דרור עינב)

      מצרכים

      • 10 תחתיות ארטישוק בינוניות (קפואות)
      • למילוי:
      • 400 גרם בשר טחון (כתף מספר 4 או צלעות מס' 2)
      • 1 בצל בינוני קצוץ
      • צרור פטרוזיליה ( ניתן להוסיף יותר/ פחות לפי הטעם)
      • 2 גבעולי שמיר קצוץ
      • קורט כמון
      • קורט פלפל שחור
      • 1 ביצה
      • 1/4 כוס סולת
      • 1/4 כוס שמן
      • מלח
      • לטיגון (רשות):
      • 1 כוס סולת
      • 2 ביצים טרופות
      • שמן לטיגון
      • לרוטב:
      • 900 מ"ל (3/4 3 כוסות או 5 כוסות פלסטיק חד פעמיות) מים (מומלץ בחצי מהכמות להשתמש בנוזלי מרק העוף שהכנתם לחג)
      • 1 כף פפריקה
      • 1 כפית כורכום
      • 1/4כוס שמן
      • 1/2 כוס בצל קצוץ
      • מלח

      אופן ההכנה

      • 1 .הכנת תחתיות הארטישוק: שוטפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים בישול ראשוני במים רותחים עד שהן כמעט מוכנות. בערך 20 דקות.
      • 2. הכנת מילוי הבשר: מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל קצוץ, הפטרוזיליה, השמיר, התבלינים, הביצה, הסולת והשמן ומערבבים היטב.
      • 3. הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח מביאים לרתיחה מים או מים וציר עוף, פפריקה, כורכום, שמן ובצל קצוץ. אם יש לכם תחתיות ארטישוק עודפות ניתן לחתוך לרבעים ולהכניס גם לתוך הרוטב. מנמיכם את הלהבה ומבשלים על אש קטנה.
      • 4. מילוי הארטישוק בבשר: בינתיים עוטפים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר כך שהבשר יכסה את כל תחתית הארטישוק כמו קציצה (במהלך הבישול הבשר מתכווץ מעט ואז תיחשף התחתית למטה).
      • 5. במידה ובוחרים לטגן: בשלב זה ניתן לקמח את הקציצות בקערה עם סולת, לטבול בביצה, לטגן בשמן חצי עמוק על אש קטנה מכל הצדדים ואז להקפיא או להכניס לרוטב. אופציה נוספת היא לסדר את הקציצות ישר בתוך הרוטב ללא שלב הטיגון.
      • 6. מבשלים על אש בינונית כ-45 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -