- 1 .הכנת תחתיות הארטישוק: שוטפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים בישול ראשוני במים רותחים עד שהן כמעט מוכנות. בערך 20 דקות.
-
- 2. הכנת מילוי הבשר: מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל קצוץ, הפטרוזיליה, השמיר, התבלינים, הביצה, הסולת והשמן ומערבבים היטב.
-
- 3. הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח מביאים לרתיחה מים או מים וציר עוף, פפריקה, כורכום, שמן ובצל קצוץ. אם יש לכם תחתיות ארטישוק עודפות ניתן לחתוך לרבעים ולהכניס גם לתוך הרוטב. מנמיכם את הלהבה ומבשלים על אש קטנה.
-
- 4. מילוי הארטישוק בבשר: בינתיים עוטפים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר כך שהבשר יכסה את כל תחתית הארטישוק כמו קציצה (במהלך הבישול הבשר מתכווץ מעט ואז תיחשף התחתית למטה).
-
- 5. במידה ובוחרים לטגן: בשלב זה ניתן לקמח את הקציצות בקערה עם סולת, לטבול בביצה, לטגן בשמן חצי עמוק על אש קטנה מכל הצדדים ואז להקפיא או להכניס לרוטב. אופציה נוספת היא לסדר את הקציצות ישר בתוך הרוטב ללא שלב הטיגון.
-
- 6. מבשלים על אש בינונית כ-45 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.