וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף שלם עם ענבים ושזיפים

מכניסים עוף שלם לתנור ומסיפים שום, בצל, ענבים ושזיפים, ומקבלים תוצאה מרשימה בתוך פחות משעה

YY הפקות

מצרכים למתכון

  • 4-6 סועדים
  • 1 עוף טרי שלם שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • למשרה:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח
  • לרוטב:
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1/4 כוס סויה
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 בצלים אדומים חתוכים לשמיניות
  • 2 מקלות סלרי פרוסים
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 500 גרם ענבים (4-5 אשכולות יפים)
  • 15 שזיפים מיובשים ומגולענים
  • 2-3 כפות דבש
  • 1-2 ענפי רוזמרין
  • 2-3 עלי דפנה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מסירים את עמוד השדרה של העוף בעזרת מספריים ייעודיים ומשטחים אותו.
  • 3. מערבבים בקערית 2 כפות שמן עם פלפל, פפריקה, מלח ושום. מניחים את העוף בתבנית חסינה לחום, מעסים את העוף היטב בתערובת ומניחים בצד לחצי שעה.
  • 4. יוצקים מעל העוף את הבלסמי, היין והסויה.
  • 5. מסדרים בתבנית עם העוף את שיני השום, הבצל, הסלרי, הפלפל החריף, השזיפים והענבים (מוחצים אותם מעט כדי לבקע אותם).
  • 6. מזלפים מעל את הדבש, מניחים עלי הדפנה ורוזמרין ואופים כ-45 דקות או עד שהעוף מוכן והנוזלים מצטמצמים.
  • חזה עוף ממולא ברוטב פטריות

  • עוף שלם "מגוהץ" פריך ומעושן

  • עוף שלם בבירה וירקות שורש

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • בצלים ממולאים בשר ופריקי

  • פלאפל עם חציל קלוי

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • מדיאס חצילים

  • פרוסות חציל עם בשר ברוטב עגבניות

  • בורקסים במילוי בשר

  • קוסה מחשי: קישואים ממולאים בשר

  • מוסקה בסגנון פאי רועים

  • ארוחה ב-10 דקות: סלט ירקות פריך עם שייטל צרוב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully