עוף שלם עם ענבים ושזיפים
מכניסים עוף שלם לתנור ומסיפים שום, בצל, ענבים ושזיפים, ומקבלים תוצאה מרשימה בתוך פחות משעה
מצרכים למתכון
- 4-6 סועדים
- 1 עוף טרי שלם שגדל ללא אנטיביוטיקה
- למשרה:
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה
- 4 שיני שום כתושות
- מלח
- לרוטב:
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 1/4 כוס סויה
- 10 שיני שום שלמות
- 2 בצלים אדומים חתוכים לשמיניות
- 2 מקלות סלרי פרוסים
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 500 גרם ענבים (4-5 אשכולות יפים)
- 15 שזיפים מיובשים ומגולענים
- 2-3 כפות דבש
- 1-2 ענפי רוזמרין
- 2-3 עלי דפנה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מסירים את עמוד השדרה של העוף בעזרת מספריים ייעודיים ומשטחים אותו.
- 3. מערבבים בקערית 2 כפות שמן עם פלפל, פפריקה, מלח ושום. מניחים את העוף בתבנית חסינה לחום, מעסים את העוף היטב בתערובת ומניחים בצד לחצי שעה.
- 4. יוצקים מעל העוף את הבלסמי, היין והסויה.
- 5. מסדרים בתבנית עם העוף את שיני השום, הבצל, הסלרי, הפלפל החריף, השזיפים והענבים (מוחצים אותם מעט כדי לבקע אותם).
- 6. מזלפים מעל את הדבש, מניחים עלי הדפנה ורוזמרין ואופים כ-45 דקות או עד שהעוף מוכן והנוזלים מצטמצמים.