פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מתכון קובנה תימנית

      זהוב, מנחם ובעל יכולות מופלאות לספוג את נוזלי הרוטב מהצלחות והמרקים מהקעריות. גם לכם מגיע קובנה

      36 מדרגים / 2.83 כוכבים

      קובנה (יח
      קובנה (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • חובה: סיר קובנה/ ג'חנון בינוני מאלומיניום עם מכסה
      • 500 גרם קמח לבן
      • 1 כף שמרים יבשים
      • 1 כף מלח
      • 2 כפות סוכר
      • 1 ביצה
      • 2- 1/2 1 כוסות מים, לפי הצורך
      • 100 גרם מרגרינה/סמנה

      אופן ההכנה

      • 1. מנפים את הקמח לקערה ומערבבים עם השמרים.
      • 2. מוסיפים את המלח, הסוכר והביצה ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה, אבל לא רטוב מידי.
      • 3. מכסים את הקערה במגבת לחה ונותנים לבצק לנוח ולתפוח לפחות כשעה עד להכפלת הנפח.
      • 4. קורצים מהבצק שתפח 8 כדורים ומרדדים כל אחד למעין פיתה.
      • 5. מורחים את 8 חלקי הבצק המרודדים במרגרינה בנדיבות ומכדררים בחזרה כל אחד לצורת כדור.
      • 6. משמנים את סיר הקובנה בנדיבות ומסדרים את הכדורים בשתי קומות- 4 כדורים בקומה הראשונה ומעליהם 4 כדורים נוספים.
      • 7. מכסים את סיר הקובנה ומתפיחים פעם נוספת- כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-200-250 מעלות.
      • 8. אופים מכוסה כחצי שעה עד לקבלת מאפה תפוח שחום וריחני.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -