מתכונים חמים

מתכון קובנה תימנית

זהוב, מנחם ובעל יכולות מופלאות לספוג את נוזלי הרוטב מהצלחות והמרקים מהקעריות. גם לכם מגיע קובנה

מתכון מאת: שושי יערה, מערכת וואלה! NEWS
    • פרווה

    • מאפים

    • לחמים

    • כשר

    קובנה

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • חובה: סיר קובנה/ ג'חנון בינוני מאלומיניום עם מכסה
    • 500 גרם קמח לבן
    • 1 כף שמרים יבשים
    • 1 כף מלח
    • 2 כפות סוכר
    • 1 ביצה
    • 2- 1/2 1 כוסות מים, לפי הצורך
    • 100 גרם מרגרינה/סמנה
    למחשבון המרה

    אופן ההכנה

    • 1. מנפים את הקמח לקערה ומערבבים עם השמרים.
    • 2. מוסיפים את המלח, הסוכר והביצה ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה, אבל לא רטוב מידי.
    • 3. מכסים את הקערה במגבת לחה ונותנים לבצק לנוח ולתפוח לפחות כשעה עד להכפלת הנפח.
    • 4. קורצים מהבצק שתפח 8 כדורים ומרדדים כל אחד למעין פיתה.
    • 5. מורחים את 8 חלקי הבצק המרודדים במרגרינה בנדיבות ומכדררים בחזרה כל אחד לצורת כדור.
    • 6. משמנים את סיר הקובנה בנדיבות ומסדרים את הכדורים בשתי קומות- 4 כדורים בקומה הראשונה ומעליהם 4 כדורים נוספים.
    • 7. מכסים את סיר הקובנה ומתפיחים פעם נוספת- כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-200-250 מעלות.
    • 8. אופים מכוסה כחצי שעה עד לקבלת מאפה תפוח שחום וריחני.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully