וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתכון קובנה תימנית

זהוב, מנחם ובעל יכולות מופלאות לספוג את נוזלי הרוטב מהצלחות והמרקים מהקעריות. גם לכם מגיע קובנה

מתכון מאת: שושי יערה, מערכת וואלה!

קובנה. דרור עינב,
קובנה/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • חובה: סיר קובנה/ ג'חנון בינוני מאלומיניום עם מכסה
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • 2- 1/2 1 כוסות מים, לפי הצורך
  • 100 גרם מרגרינה/סמנה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח לקערה ומערבבים עם השמרים.
  • 2. מוסיפים את המלח, הסוכר והביצה ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה, אבל לא רטוב מידי.
  • 3. מכסים את הקערה במגבת לחה ונותנים לבצק לנוח ולתפוח לפחות כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 4. קורצים מהבצק שתפח 8 כדורים ומרדדים כל אחד למעין פיתה.
  • 5. מורחים את 8 חלקי הבצק המרודדים במרגרינה בנדיבות ומכדררים בחזרה כל אחד לצורת כדור.
  • 6. משמנים את סיר הקובנה בנדיבות ומסדרים את הכדורים בשתי קומות- 4 כדורים בקומה הראשונה ומעליהם 4 כדורים נוספים.
  • 7. מכסים את סיר הקובנה ומתפיחים פעם נוספת- כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-200-250 מעלות.
  • 8. אופים מכוסה כחצי שעה עד לקבלת מאפה תפוח שחום וריחני.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully