וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלוני גבינה

השף-קונדיטור עופר בן נתן עם מתכון למקלוני גבינה שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש

מקלוני גבינה. תמוז רחמן,
מקלוני גבינה/תמוז רחמן

מצרכים למתכון

  • 800 גרם (5 וחצי כוסות ועוד 3 כפות) קמח לחם
  • 520 גרם (2 כוסות ועוד 3 כפות) מים קרים
  • 1 כפית אבקת צ'ילי יבש
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 10 גרם (כף) שמרים טריים
  • 25 גרם (כף גדושה) מלח
  • 75 גרם (כוס ועוד כף) מים קרים
  • 50 גרם (1/4 כוס) שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 100 גרם גאודה מגורדת

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה, לשים את הקמח והתבלינים עם כמות המים הגדולה (520 גרם) במשך כ-5 דקות. לאחר מכן מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעה מנוחה במקרר.
  • 2. לאחר שעה מנוחה, מוסיפים לבצק את השמרים והמלח ולשים במשך כ-10 דקות (על מנת לפתח את הגלוטן) עד קבלת בצק חלק למראה.
  • 3. מוסיפים את כמות המים הקטנה (75 גרם) בהדרגה תוך כדי לישה. לאחר שהבצק "בלע" את כל המים מוסיפים את השמן והשום יחד ולשים עד שהבצק נאסף סביב וו הלישה. לבסוף מוסיפים את הגבינות לעוד ערבוב נוסף.
  • 4. מניחים את הבצק לנוח כשעתיים ולאחר מכן מחלקים אותו לחתיכות שוות. מגלגלים את חתיכות הבצק למקלות ארוכים ומניחים על מגש עם נייר אפיה
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-12 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully