וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה פרעצל גרמני אמיתי

אין הרבה לחמים שיכולים להשתוות לפרעצל, המאפה בה"א הידיעה ששווה את ההשקעה

מתכון מאת: ליאור משיח, מערכת וואלה

פרעצל קלאסי. דרור עינב,
פרעצל קלאסי/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • ל-6 פרעצל
  • 360 גר' קמח לחם (1/2 2 כוסות)
  • 185 מ"ל מים (¾ כוס)
  • 15 גר' חמאה
  • 8 גר' מלח (1 כפית)
  • 15 גר' שמרים טריים או 5 גר' שמרים יבשים
  • לבישול:
  • מים
  • סודה לשתייה (כפית על כל כוס מים)
  • לאפייה:
  • מלח גס/ שומשום/ קצח

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל החומרים יחד במהירות נמוכה כ-2 דקות עד שנוצר בצק.
  • 2. מעלים למהירות בינונית וממשיכים ללוש לשים עוד כ-15 דקות ליצירת גלוטן. הבצק מוכן כשהוא חלק ואינו נדבק לדפנות הקערה.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (בערך 100 גרם לאחד), יוצרים צורה ראשונית של נקניק ומניחים למנוחה כ-10 דקות.
  • 4. מגלגלים שוב את כל החתיכות לנקניקים באורך ורוחב אחיד ויוצרים לולאה ופיתול של בייגל.
  • 5. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. אופציה נוספת היא לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למנוחה בטווח הזמנים שבין לילה ל-24 שעות.
  • 6. מרתיחים בסיר מים עם סודה לשתייה ומחממים תנור ל-240-250 מעלות בכדי שהמאפים יקבלו מכת חום כשיכנסו לתנור.
  • 7. מכניסים את הפרעצל אחד אחד לסיר המים הרותחים עם הסודה. מרתיחים כל פרעצל כ-5 שניות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה.
  • 8. מפזרים מלח גס או סוכר או כל תוספת שאוהבים ואופים 18-20 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully