פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מאפה פרעצל גרמני אמיתי

      אין הרבה לחמים שיכולים להשתוות לפרעצל, המאפה בה"א הידיעה ששווה את ההשקעה

      5 מדרגים / 3.5 כוכבים

      פרעצל קלאסי (יח
      פרעצל קלאסי (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-6 פרעצל
      • 360 גר' קמח לחם (1/2 2 כוסות)
      • 185 מ"ל מים (¾ כוס)
      • 15 גר' חמאה
      • 8 גר' מלח (1 כפית)
      • 15 גר' שמרים טריים או 5 גר' שמרים יבשים
      • לבישול:
      • מים
      • סודה לשתייה (כפית על כל כוס מים)
      • לאפייה:
      • מלח גס/ שומשום/ קצח

      אופן ההכנה

      • 1. במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל החומרים יחד במהירות נמוכה כ-2 דקות עד שנוצר בצק.
      • 2. מעלים למהירות בינונית וממשיכים ללוש לשים עוד כ-15 דקות ליצירת גלוטן. הבצק מוכן כשהוא חלק ואינו נדבק לדפנות הקערה.
      • 3. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (בערך 100 גרם לאחד), יוצרים צורה ראשונית של נקניק ומניחים למנוחה כ-10 דקות.
      • 4. מגלגלים שוב את כל החתיכות לנקניקים באורך ורוחב אחיד ויוצרים לולאה ופיתול של בייגל.
      • 5. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. אופציה נוספת היא לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למנוחה בטווח הזמנים שבין לילה ל-24 שעות.
      • 6. מרתיחים בסיר מים עם סודה לשתייה ומחממים תנור ל-240-250 מעלות בכדי שהמאפים יקבלו מכת חום כשיכנסו לתנור.
      • 7. מכניסים את הפרעצל אחד אחד לסיר המים הרותחים עם הסודה. מרתיחים כל פרעצל כ-5 שניות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה.
      • 8. מפזרים מלח גס או סוכר או כל תוספת שאוהבים ואופים 18-20 דקות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -