- 1. במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל החומרים יחד במהירות נמוכה כ-2 דקות עד שנוצר בצק.
-
- 2. מעלים למהירות בינונית וממשיכים ללוש לשים עוד כ-15 דקות ליצירת גלוטן. הבצק מוכן כשהוא חלק ואינו נדבק לדפנות הקערה.
-
- 3. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (בערך 100 גרם לאחד), יוצרים צורה ראשונית של נקניק ומניחים למנוחה כ-10 דקות.
-
- 4. מגלגלים שוב את כל החתיכות לנקניקים באורך ורוחב אחיד ויוצרים לולאה ופיתול של בייגל.
-
- 5. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. אופציה נוספת היא לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למנוחה בטווח הזמנים שבין לילה ל-24 שעות.
-
- 6. מרתיחים בסיר מים עם סודה לשתייה ומחממים תנור ל-240-250 מעלות בכדי שהמאפים יקבלו מכת חום כשיכנסו לתנור.
-
- 7. מכניסים את הפרעצל אחד אחד לסיר המים הרותחים עם הסודה. מרתיחים כל פרעצל כ-5 שניות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה.
-
- 8. מפזרים מלח גס או סוכר או כל תוספת שאוהבים ואופים 18-20 דקות.