פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      המעמולים של אהובה אלפרון

      הבשלנית אהובה אלפרון עם מתכון לעוגיות המעמול המצויינות שלה

      18 מדרגים / 3.08 כוכבים

      מעמולים של אהובה אלפרון (דרור עינב)
      מעמולים של אהובה אלפרון (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: 30 מעמולים
      • מצרכים:
      • 1 ק"ג קמח
      • 2 אריזות (400 גרם) מרגרינה
      • 1/2 כוס שמן קנולה
      • 1/2 כוס מיץ תפוזים
      • 2 חבילות סוכר וניל
      • 2 חבילות אבקת אפייה
      • 1/4 כוס סוכר
      • קמח לקימוח
      • למילוי:
      • 2 אריזות ממרח תמרים (450 גרם כל אחת)
      • כפית קינמון גדושה
      • מעט ציפורן
      • 200 גרם אגוזי מלך קצוצים
      • להגשה:
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. ממיסים במיקרוגל את המרגרינה.
      • 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את המרגרינה המומסת, הקמח, השמן, מיץ התפוזים, סוכר הווניל, הסוכר ואבקת אפייה עד לקבלת בצק.
      • 3 בקערה נפרדת מערבבים את ממרח התמרים עם התבלינים.
      • 4. מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים. על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק לעובי 1.5-2 ס"מ, מורחים את ממרח התמרים המתובל, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגלגלים לנקניק.
      • 5. מעבירים את הגלילים הממולאים לתבנית מרופדת נייר אפיה, מסמנים עם הסכין פרוסות בעובי שמתחשק לכם.
      • 6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-25-30 דקות. אל תצפו שהעוגיות ישחימו וישנו את צבען - מדובר במעמולים, כך שהצבע יישאר בהיר.
      • 7. מוציאים מהתנור, פורסים עם סכין את העוגיות עד הסוף, נותנים להן להתקרר ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -