המעמולים של אהובה אלפרון
הבשלנית אהובה אלפרון עם מתכון לעוגיות המעמול המצויינות שלה
מצרכים
- כמות: 30 מעמולים
- מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 2 אריזות (400 גרם) מרגרינה
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 2 חבילות סוכר וניל
- 2 חבילות אבקת אפייה
- 1/4 כוס סוכר
- קמח לקימוח
- למילוי:
- 2 אריזות ממרח תמרים (450 גרם כל אחת)
- כפית קינמון גדושה
- מעט ציפורן
- 200 גרם אגוזי מלך קצוצים
- להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. ממיסים במיקרוגל את המרגרינה.
- 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את המרגרינה המומסת, הקמח, השמן, מיץ התפוזים, סוכר הווניל, הסוכר ואבקת אפייה עד לקבלת בצק.
- 3 בקערה נפרדת מערבבים את ממרח התמרים עם התבלינים.
- 4. מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים. על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק לעובי 1.5-2 ס"מ, מורחים את ממרח התמרים המתובל, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגלגלים לנקניק.
- 5. מעבירים את הגלילים הממולאים לתבנית מרופדת נייר אפיה, מסמנים עם הסכין פרוסות בעובי שמתחשק לכם.
- 6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-25-30 דקות. אל תצפו שהעוגיות ישחימו וישנו את צבען - מדובר במעמולים, כך שהצבע יישאר בהיר.
- 7. מוציאים מהתנור, פורסים עם סכין את העוגיות עד הסוף, נותנים להן להתקרר ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.