וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המעמולים של אהובה אלפרון

הבשלנית אהובה אלפרון עם מתכון לעוגיות המעמול המצויינות שלה

מתכון מאת: אהובה אלפרון, מערכת וואלה

מעמולים של אהובה אלפרון. דרור עינב
מעמולים של אהובה אלפרון

מצרכים למתכון

  • כמות: 30 מעמולים
  • מצרכים:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 אריזות (400 גרם) מרגרינה
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 2 חבילות סוכר וניל
  • 2 חבילות אבקת אפייה
  • 1/4 כוס סוכר
  • קמח לקימוח
  • למילוי:
  • 2 אריזות ממרח תמרים (450 גרם כל אחת)
  • כפית קינמון גדושה
  • מעט ציפורן
  • 200 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • להגשה:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים במיקרוגל את המרגרינה.
  • 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את המרגרינה המומסת, הקמח, השמן, מיץ התפוזים, סוכר הווניל, הסוכר ואבקת אפייה עד לקבלת בצק.
  • 3 בקערה נפרדת מערבבים את ממרח התמרים עם התבלינים.
  • 4. מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים. על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק לעובי 1.5-2 ס"מ, מורחים את ממרח התמרים המתובל, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגלגלים לנקניק.
  • 5. מעבירים את הגלילים הממולאים לתבנית מרופדת נייר אפיה, מסמנים עם הסכין פרוסות בעובי שמתחשק לכם.
  • 6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-25-30 דקות. אל תצפו שהעוגיות ישחימו וישנו את צבען - מדובר במעמולים, כך שהצבע יישאר בהיר.
  • 7. מוציאים מהתנור, פורסים עם סכין את העוגיות עד הסוף, נותנים להן להתקרר ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully