עוגיות "מטבעות" מעמול

בצק פריך שעוטף מילוי מעמול מתוק של תמרים ואגוזים - נעמה נויהאוז אופה עוגיות נוסטלגיות שימתיקו את השבת לצד כוס תה חורפית

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
מטבעות עוגיות מעמול

מצרכים

  • ל-80 עוגיות
  • לבצק הפריך:
  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 גר חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 חלמון
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס פחות כף)
  • 2 טיפות תמצית מי זאהר (פריחת הדרים)
  • למילוי:
  • 1 אריזת תמרים מגולענים בוואקום (1/2 ק"ג)
  • 100 גרם אגוזי מלך חתוכים גס (1 כוס)
  • 1/4 כפית קינמון
  • קמצוץ מלח
  • לציפוי גלילי העוגיות:
  • 1 ביצה טרופה
  • 20 גרם שומשום

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון עם להב מתכת לשים את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והמלח. מעבדים במשך מספר שניות ועוצרים.
  • 2. מוסיפים חמאה רכה ומעבדים עד להווצרות פירורים.
  • 3. מוסיפים את החלמון, השמנת המתוקה ותמצית מי זאהר.
  • מעבדים כדקה עד להיווצרות כדור בצק. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, פוחסים את הגוש למלבן בעובי של כ-2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 4. מכינים מילוי: מוודאים שאין גלעינים או חלקים קשים בתמרים. מעבדים עבד את כל החומרים במיקסר עם גיטרה כשתי דקות. מוציאים, מחלקים את התערובת לשני חלקים. מגלגלים שני גלילים הדוקים באורך של כ-30 ס"מ.
  • 5. מרדדים את הבצק המקורר למלבן במידות של כ-30*25 ס"מ, בעובי של כחצי ס"מ. מורחים את כולו במעט ביצה טרופה.חותכים את המלבן לחצי לאורכו. מניחים גליל תמרים בקצה הבצק המרודד ועוטפים בבצק.
  • 6. מורחים את גליל העוגיות בביצה טרופה וזורים מעל שומשום. מניחים על קרש או מגש מצופה ניילון נצמד, מעבירים למקפיא לחצי שעה.
  • 7. חותכים את הגליל החצי קפוא לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים על גבי תבנית עם נייר אפיה. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבת הבצק הפריך. המרכז ישאר מעט רך. לאחר קירור מוחלט ניתן לשמור בכלי אטום כשבוע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully