- 1. במעבד מזון עם להב מתכת לשים את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והמלח. מעבדים במשך מספר שניות ועוצרים.
-
- 2. מוסיפים חמאה רכה ומעבדים עד להווצרות פירורים.
-
- 3. מוסיפים את החלמון, השמנת המתוקה ותמצית מי זאהר.
- מעבדים כדקה עד להיווצרות כדור בצק. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, פוחסים את הגוש למלבן בעובי של כ-2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
-
- 4. מכינים מילוי: מוודאים שאין גלעינים או חלקים קשים בתמרים. מעבדים עבד את כל החומרים במיקסר עם גיטרה כשתי דקות. מוציאים, מחלקים את התערובת לשני חלקים. מגלגלים שני גלילים הדוקים באורך של כ-30 ס"מ.
-
- 5. מרדדים את הבצק המקורר למלבן במידות של כ-30*25 ס"מ, בעובי של כחצי ס"מ. מורחים את כולו במעט ביצה טרופה.חותכים את המלבן לחצי לאורכו. מניחים גליל תמרים בקצה הבצק המרודד ועוטפים בבצק.
-
- 6. מורחים את גליל העוגיות בביצה טרופה וזורים מעל שומשום. מניחים על קרש או מגש מצופה ניילון נצמד, מעבירים למקפיא לחצי שעה.
-
- 7. חותכים את הגליל החצי קפוא לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים על גבי תבנית עם נייר אפיה. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבת הבצק הפריך. המרכז ישאר מעט רך. לאחר קירור מוחלט ניתן לשמור בכלי אטום כשבוע.