וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בעבע תמר

מתכון מאת: שושי אורן, מערכת וואלה

בעבע תמר. מיכל רביבו,
בעבע תמר/מיכל רביבו

מצרכים למתכון

  • לכ-40 עוגיות:
  • 1 ק"ג קמח
  • ½1 כפיות שמרים יבשים
  • ¼ כוס מים פושרים
  • ½ כפית סוכר להתססת השמרים
  • קליפה מגוררת משני תפוזים או ½ כף קינמון
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 200 גרם חמאה רכה
  • קמצוץ מלח
  • 2 כוסות מים פושרים
  • למילוי:
  • 2 כפות שמן
  • 1 חבילה (500 גרם) מחית תמרים בוואקום
  • ½ כף קינמון
  • לקישוט:
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מים
  • כ-100 גרם שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את השמרים עם מים פושרים וסוכר. מניחים בצד למשך כעשר דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
  • 2. מכינים את הבצק: מנפים קמח לקערה גדולה, מוסיפים את קליפת התפוזים או הקינמון ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמן, חמאה, מלח, מים ואת השמרים. לשים עד לקבלת בצק רך שמרקמו אחיד. מכסים במגבת לחה. מתפיחים במקום חמים במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 3. לשים קלות את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים לשלושה חלקים שווים, וכל חלק - לכדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים בצד.
  • 4. מכינים את המילוי: מחממים קלות שמן במחבת, מוסיפים את התמרים, מועכים בעזרת מזלג ומערבבים, מוסיפים קינמון ומערבבים-מועכים עד לקבלת עיסה אחידה וגמישה.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 6. מכינים את העוגיות: מניחים בכף היד כדור בצק ומשטחים בעזרת כף היד השנייה לעיגול. מניחים במרכז כדור קטן ממילוי התמרים בקוטר כ-2 ס"מ וסוגרים לכדור. משטחים לעיגול בקוטר של כ-6 ס"מ ומניחים בתבנית. דוקרים כל עוגייה במזלג ומוודאים שהמזלג ננעץ בתבנית כך שהעוגיות לא יתפחו במהלך האפייה.
  • 7. טורפים ביצה עם כפית מים, מברישים את העוגיות וזורים מעל שומשום.
  • 8. אופים עד שמזהיב. מוציאים ומצננים על גבי רשת.
  • ניתן לשמור את העוגיות בהקפאה לאורך זמן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully