רולדת בצק פריך ותמרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3 רולדות:
- 1/2 4 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס מים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר
- 150 גרם ממרח תמרים
- 1 כוס אגוזים קצוצים
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- 2.מעבירים למערבל את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והחמאה.
- 3.מזלפים מים בהדרגה, ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד.
- 4.מרדדים את הבצק בצורה שווה לעובי של כ-1/2 ס"מ. מורחים את ממרח התמרים, מפזרים מעל קינמון ואגוזים קצוצים, ומגלגלים לצורת רולדה.
- 5.מסמנים פרוסות ברוחב של כ-2 ס"מ.
- 6.מכניסים לתנור החם ל-30 דקות אפייה.