- 1. הבצק: מוציאים את הבצק המופשר מהמקרר ומנגבים נוזלים שהצטברו אם יש. מניחים את הבצק ללא יריעת הניילון על משטח מקומח קלות וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת נייר אפיה ומכסים במגבת.
-
- 2. הכנת המלית: בקערה קטנה מערבבים את הריקוטה, החלמונים והתבלינים יחד עם השמן. מכניסים למקרר.
-
- 3. מכינים את הקראסט: לתוך מטחנת תבלינים או מעבד מזון קטן מכניסים את הלחם האבוד יחד עם גבינת הגרנה פדנו וטוחנים לפירורים בינוניים.
-
- 4. הרכבת המאפים: מערבבים את מעט שמן הזית שהותרנו עם חלמון ומעט מלח, מברישים את עיגולי הבצק שבתבנית ומפזרים מעל את תערובת הקראסט.
-
- 5. נוטלים כוס קטנה מקוטר העיגולים שקרצנו (עדיף 4 ס"מ) ולוחצים במרכז כל עיגול בצק וכך מסמנים עיגול קטן בתוך הגדול. בעזרת כף (רצוי כף גלידה) יוצקים כדור מתערובת הריקוטה בעיגול הקטן שסימנו.
-
- 6. מפזרים מעל כדורי הגבינה מעט מתערובת הפירורים שנותרו ומניחים להתפחה של חצי שעה בטמפ' החדר. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
-
- 7. מטפטפים מעט שמן זית מעל כדורי הריקוטה, אופים 15 דקות עד לקבלת שוליים זהובים ותפוחים ומוציאים מהתנור.
-
- 8. אפיה: מצננים בתבנית כ-10 דקות, קוצצים את הבצל הירוק ומפזרים מעל. בוזקים עוד קצת שמן זית ומגישים.