וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דניש מלוחים עם ריקוטה

הנשנוש המושלם לאירוח בחג. מאפים מלוחים זהובים ויפים, שיכניסו את כל האורחים לסוכה שלכם

מתכון מאת: מערכת וואלה

דניש ריקוטה ובצל ירוק חגיגיים. נמרוד סונדרס
דניש ריקוטה ובצל ירוק חגיגיים

מצרכים למתכון

  • 1 חבילה בצק עלים שמרים חמאה (מופשר לילה במקרר)
  • למלית:
  • 400 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 2 חלמונים גדולים
  • 1 כפית תבלין שום גבישי
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • לקראסט:
  • 70 גרם גבינה גרנה פדנו / פרמג'אנו
  • 50 גרם (בערך 2 פרוסות) לחם לבן יבש מכל סוג או פירורי לחם (קצת פחות מ-1/2 כוס)
  • להברשה:
  • חלמון +2 כפות שמן זית+ קורט מלח
  • להגשה:
  • בצל ירוק טרי ושמן זית

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: מוציאים את הבצק המופשר מהמקרר ומנגבים נוזלים שהצטברו אם יש. מניחים את הבצק ללא יריעת הניילון על משטח מקומח קלות וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת נייר אפיה ומכסים במגבת.
  • 2. הכנת המלית: בקערה קטנה מערבבים את הריקוטה, החלמונים והתבלינים יחד עם השמן. מכניסים למקרר.
  • 3. מכינים את הקראסט: לתוך מטחנת תבלינים או מעבד מזון קטן מכניסים את הלחם האבוד יחד עם גבינת הגרנה פדנו וטוחנים לפירורים בינוניים.
  • 4. הרכבת המאפים: מערבבים את מעט שמן הזית שהותרנו עם חלמון ומעט מלח, מברישים את עיגולי הבצק שבתבנית ומפזרים מעל את תערובת הקראסט.
  • 5. נוטלים כוס קטנה מקוטר העיגולים שקרצנו (עדיף 4 ס"מ) ולוחצים במרכז כל עיגול בצק וכך מסמנים עיגול קטן בתוך הגדול. בעזרת כף (רצוי כף גלידה) יוצקים כדור מתערובת הריקוטה בעיגול הקטן שסימנו.
  • 6. מפזרים מעל כדורי הגבינה מעט מתערובת הפירורים שנותרו ומניחים להתפחה של חצי שעה בטמפ' החדר. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  • 7. מטפטפים מעט שמן זית מעל כדורי הריקוטה, אופים 15 דקות עד לקבלת שוליים זהובים ותפוחים ומוציאים מהתנור.
  • 8. אפיה: מצננים בתבנית כ-10 דקות, קוצצים את הבצל הירוק ומפזרים מעל. בוזקים עוד קצת שמן זית ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully