וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסאדו צלוי ברוטב רימונים

נתח האסאדו זקוק לבישול ארוך מאוד שממיס ממנו את השומן, ומותיר רק את החלקים הטעימים. השידוך עם הרימונים מקנה לו טעם חגיגי

מתכון מאת: מועצת הבקר

עמית טרפוצניק

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • 1/2 1 קילו אסאדו (שפונדרה)
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 10 שיני שום שלמות
  • 5 ענפי רוזמרין
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1 ליטר מיץ רימונים
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • להגשה:
  • גרגרי רימונים
  • מעט רוזמרין קצוץ דק-דק
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
  • קוסקוס/ בורגול/ אורז

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר ברזל גדול (כזה שיכול להיכנס לתנור) עם שמן וסוגרים את הנתח 10 דקות עד להשחמה יפה מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
  • 2. מוסיפים לסיר בצל, גזר ושום, מוסיפים רוזמרין, מלח ופלפל ומטגנים יחד עד להזהבה. יוצקים מיץ רימונים ורכז רימונים, מערבבים יחד.
  • 3. מחזירים את הבשר לסיר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה. מעבירים לתנור להשלמת ההכנה למשך שלוש-שלוש וחצי שעות נוספות, מדי שעה הופכים את הנתח בתוך הרוטב, אם נדמה לכם שחסרים נוזלים מוסיפים מים. מבשלים עד שהכל רך מאוד.
  • 4. מגישים מיד או מכינים מראש ומחממים ברוטב. כדאי להגיש על מצע של קוסקוס, בורגול או אורז עם גרגרי רימונים, רוזמרין, מלח ופלפל.
  • תבשיל פירות יבשים ממולאים בשר טחון

  • קדירת בקר חורפית

  • תבשיל בשר וחומוס

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • ביף בורגיניון

  • פויקה בשר בקר ביין

  • כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים

  • מרק זנב שור

  • פקיילה

  • מרק גולאש מושלם

  • קדירת בשר וגרגירי חומוס ביין לבן

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

  • בורקסים במילוי בשר

  • חמין פרסי עם קציצות לחם

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully