וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צ'יבורקי היישר מגאורגיה

אין כמו בצק שעבר טיגון. הבשלנית הגאורגית אסתר דנסון מכינה צ'יבורקי במילוי בשר

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, עץ הזית

צ'יבורקי גרוזיני. דרור עינב,
צ'יבורקי גרוזיני/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • כמות:
  • 25-30 יחידות
  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כף סוכר
  • 2-3 כפות וודקה
  • 3 ביצים
  • 3-4 כוסות (חד פעמיות קטנות) מים
  • 1 כף שמן
  • למילוי:
  • מעט שמן
  • 700 גרם בשר טחון טרי עם מעט שומן כמו צלעות
  • 4 בצלים קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • פלפל ירוק חריף קצוץ לפי הטעם
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה

  • 1.הבצק: לשים יחד את חומרי הבצק תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. מניחים לשעה מנוחה.
  • 2.בינתיים מכינים את המילוי: במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבשר עד שמחליף את צבעו אך נותר עסיסי. מוסיפים את הבצל החי הקצוץ והפלפל הירוק ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. קורצים 25-30 כדורים מהבצק, מותחים אותם לכדורים חלקים ויפים ומניחים למנוחה נוספת של 20 דקות.
  • 4.ממלאים: פותחים בעזרת מערוך כדור לפיתה דקה ושטוחה, ממלאים חצי ממנה בתערובת הבשר והבצל, סוגרים את החצי מעל, מהדקים עם האצבעות וחותכים את השוליים בעזרת גלגלת משוננת או סכין חדה. ממשיכים כך עם שאר הבצק והמילוי.
  • 5.הטיגון: מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב שחום ומרקם פריך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully