וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דניס בסגנון ים תיכוני

תוך עשר דקות, אבי ביטון מכין ארוחת דגים קלילה: פילה דניס בקרסט זהוב של עגבניות מיובשות, זיתים שחורים ופירורי לחם עם סלט עשבי תיבול רענן וטחינה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 2-4 סועדים
  • 4 פילה דניס
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח פלפל
  • 8 יחידות עגבניות מיובשות קצוצות
  • 20 זיתים שחורים קצוצים
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • להגשה:
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • 3 בצלים ירוקים
  • עלי נענע טריה לפי הטעם
  • 1 לימון סחוט למיץ
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • טחינה איכותית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ומזלפים מעליו 2-3 כפות שמן זית. מניחים מעל את הדג עם העור כלפי מטה, מזלפים מעליו את יתרת שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. מכינים את הקרסט: קוצצים את העגבניות המיובשות, הזיתים השחורים והפטרוזיליה ומערבבים היטב בקערה יחד עם פירורי הלחם.
  • 4. מצפים את כל הפילטים בתערובת הקרסט ומכניסים לתנור ל-10 דקות עד שהציפוי מקבל גוון זהוב, אך הדג תחתיו נשאר עסיסי.
  • 5. בינתיים קוצצים יחד פטרוזיליה, כוסברה, נענע ובצל ירוק. מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ופלפל.
  • 6. מגישים את הדג לצד הסלט וטחינה טובה.
  • תבשיל דגים ריחני לשבת

  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

  • פתיתים ברוטב דגים של שבת

  • מליטות עם עגבניות ופלפלים

  • לברק עם מנגולד ושעועית עדינה

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

  • תבשיל דגים בסגנון הודי

  • סיר דגים עם הרבה ירוקים

  • קציצות כרישה ומוסר ים

  • תעשימה - דג עטוף בבצק

  • נזיד דגים פרובנסאל

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

  • אמנון אפוי על ירקות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully