פילה דניס בסגנון ים תיכוני
תוך עשר דקות, אבי ביטון מכין ארוחת דגים קלילה: פילה דניס בקרסט זהוב של עגבניות מיובשות, זיתים שחורים ופירורי לחם עם סלט עשבי תיבול רענן וטחינה
מחשבון המרות
- כמות: עבור 2-4 סועדים
- 4 פילה דניס
- 8 כפות שמן זית
- מלח פלפל
- 8 יחידות עגבניות מיובשות קצוצות
- 20 זיתים שחורים קצוצים
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות פירורי לחם
- להגשה:
- צרור פטרוזיליה
- צרור כוסברה
- 3 בצלים ירוקים
- עלי נענע טריה לפי הטעם
- 1 לימון סחוט למיץ
- שמן זית
- מלח ופלפל
- טחינה איכותית
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ומזלפים מעליו 2-3 כפות שמן זית. מניחים מעל את הדג עם העור כלפי מטה, מזלפים מעליו את יתרת שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. מכינים את הקרסט: קוצצים את העגבניות המיובשות, הזיתים השחורים והפטרוזיליה ומערבבים היטב בקערה יחד עם פירורי הלחם.
- 4. מצפים את כל הפילטים בתערובת הקרסט ומכניסים לתנור ל-10 דקות עד שהציפוי מקבל גוון זהוב, אך הדג תחתיו נשאר עסיסי.
- 5. בינתיים קוצצים יחד פטרוזיליה, כוסברה, נענע ובצל ירוק. מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ופלפל.
- 6. מגישים את הדג לצד הסלט וטחינה טובה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה