פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילה דניס בסגנון ים תיכוני

      תוך עשר דקות, אבי ביטון מכין ארוחת דגים קלילה: פילה דניס בקרסט זהוב של עגבניות מיובשות, זיתים שחורים ופירורי לחם עם סלט עשבי תיבול רענן וטחינה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • כמות: עבור 2-4 סועדים
      • 4 פילה דניס
      • 8 כפות שמן זית
      • מלח פלפל
      • 8 יחידות עגבניות מיובשות קצוצות
      • 20 זיתים שחורים קצוצים
      • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
      • 4 כפות פירורי לחם
      • להגשה:
      • צרור פטרוזיליה
      • צרור כוסברה
      • 3 בצלים ירוקים
      • עלי נענע טריה לפי הטעם
      • 1 לימון סחוט למיץ
      • שמן זית
      • מלח ופלפל
      • טחינה איכותית

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ומזלפים מעליו 2-3 כפות שמן זית. מניחים מעל את הדג עם העור כלפי מטה, מזלפים מעליו את יתרת שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
      • 3. מכינים את הקרסט: קוצצים את העגבניות המיובשות, הזיתים השחורים והפטרוזיליה ומערבבים היטב בקערה יחד עם פירורי הלחם.
      • 4. מצפים את כל הפילטים בתערובת הקרסט ומכניסים לתנור ל-10 דקות עד שהציפוי מקבל גוון זהוב, אך הדג תחתיו נשאר עסיסי.
      • 5. בינתיים קוצצים יחד פטרוזיליה, כוסברה, נענע ובצל ירוק. מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ופלפל.
      • 6. מגישים את הדג לצד הסלט וטחינה טובה.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -