- 1.הבצק: מכינים את בצק הבסיס של הצ'יבורקי ונותנים לו מנוחה של שעה מכוסה במגבת.
-
- 2.הכנת המילוי: שמים את השעועית בסיר עם מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. שופכים את המים, ממלאים מים חדשים ושוב מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה או עד ריכוך.
-
- 3. בינתיים מטגנים את הבצלים הקצוצים עם מעט שמן עד שהם מתחילים להתקרמל ולקבל גוון שחום, אך לא שרוף. מוסיפים את הפלפל החריף הקצוץ ואת התבלינים ומערבבים.
-
- 4. מוסיפים למחבת את השעועית המבושלת והמסוננת עם כמה כפות ממי הבישול ומתחילים למעוך בעזרת מועך פירה, אם צריך מוסיפים ממי הבישול עד לקבלת קרם שעועית מעט גס. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.
-
- 5. קורצים 25-30 כדורים מהבצק, מותחים אותם לכדורים חלקים ויפים, מכסים ומניחים למנוחה נוספת של 15-20 דקות.
-
- 6.ממלאים: פותחים כל כדור למעין פיתה, מניחים במרכזו מהמילוי וצובטים את שולי הבצק מעליו כמו פרח. הופכים את הבצק כך שהסגירה כלפי מטה, מכסים במגבת וממשיכים עם שאר כדורי הבצק. מניחים למנוחה מכוסה תחת המגבת כ-10 דקות נוספות.
-
- 7.הטיגון: מחממים שמן עמוק במחבת רחבה, לוקחים את כדור הבצק הראשון שמילאנו, מרדדים ומשטחים מעט ומכניסים לשמן, ממשיכים עם כל כדורי הבצק הממולאים. משטחים אחד אחד עם המערוך ומכניסים לשמן הרותח ומטגנים עד הזהבה.