וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות ברוטב יין אדום ומח עצם

אבי ביטון מלמד איך להפוך את סיר הקציצות המוכר והבנאלי לזה שיככב בארוחה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: 15- 20 קציצות
  • לרוטב יין אדום ומח עצם:
  • 3-4 כפות שמן זית או שמן קנולה
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
  • 3 גזרים, קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 6 יחידות מח עצם
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות סילאן
  • 3/4 כוס יין אדום
  • ענפי טימין
  • 2 כוסות מים
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • פלפל שחור גרוס, מלח
  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 כפות פרורי לחם
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • ביצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. הכנת רוטב יין ומח עצם: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הגזר והשום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
  • 2. מסדרים את עצמות המח בין הירקות, מוסיפים את היין, הסוכר, הסילאן והטימין ומבשלים כ-5 דקות.
  • 3. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והמים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים כיסוי חלקי. מבשלים כ-30 דקות.
  • 4. בינתיים ניגשים להכנת הקציצות: מערבבים את כל המצרכים ויוצרים קציצות בגודל גדור פינג פונג.
  • 5. מטגנים קלות במחבת עם שמן כך שהקציצות ישחימו משני הצצדים, אך עדיין לא יהיה מוכנות בפנים.
  • 6. מעבירים את הקציצות המוכנות לנייר סופג ומשם לרוטב היין והעצמות שהתבשל בינתיים. ממשיכים לבשל יחד כ-45 דקות.
  • 7. מגישים לשולחן לצד חלה טריה, אורז שיספוג אליו את הרוטב ואפשר אפילו מעל פסטה.
  • קציצות בסטיל טריפולטאי

  • קציצות סלמון אסיאתיות

  • נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר

  • קציצות שעועית בקארי קוקוס הודי

  • קציצות עדשים בקארי וקוקוס

  • איולי דיז'ון של הוויטרינה

  • לביבות כרישה, גבינות ויין לבן

  • קציצות חומוס ברוטב כרישה לימוני

  • ברוסקטה עם פלפלים מותססים ודג נא

  • קציצות קיפודים פרסיות

  • קציצות סולת בבירה

  • לביבות ירקות עם גבינה בולגרית

  • הקציצות הכי טעימות שיש

  • לביבות תפוחי אדמה ממרכיב אחד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully