קציצות ברוטב יין אדום ומח עצם
אבי ביטון מלמד איך להפוך את סיר הקציצות המוכר והבנאלי לזה שיככב בארוחה
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- כמות: 15- 20 קציצות
- לרוטב יין אדום ומח עצם:
- 3-4 כפות שמן זית או שמן קנולה
- 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
- 3 גזרים, קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
- 3 שיני שום פרוסות
- 6 יחידות מח עצם
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות סילאן
- 3/4 כוס יין אדום
- ענפי טימין
- 2 כוסות מים
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
- פלפל שחור גרוס, מלח
- לקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 כפות פרורי לחם
- 2 שיני שום כתושות
- חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים
- ביצה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- שמן, לטיגון
- 1. הכנת רוטב יין ומח עצם: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הגזר והשום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
- 2. מסדרים את עצמות המח בין הירקות, מוסיפים את היין, הסוכר, הסילאן והטימין ומבשלים כ-5 דקות.
- 3. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והמים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים כיסוי חלקי. מבשלים כ-30 דקות.
- 4. בינתיים ניגשים להכנת הקציצות: מערבבים את כל המצרכים ויוצרים קציצות בגודל גדור פינג פונג.
- 5. מטגנים קלות במחבת עם שמן כך שהקציצות ישחימו משני הצצדים, אך עדיין לא יהיה מוכנות בפנים.
- 6. מעבירים את הקציצות המוכנות לנייר סופג ומשם לרוטב היין והעצמות שהתבשל בינתיים. ממשיכים לבשל יחד כ-45 דקות.
- 7. מגישים לשולחן לצד חלה טריה, אורז שיספוג אליו את הרוטב ואפשר אפילו מעל פסטה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה