וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות בסטיל טריפולטאי

הקציצות המסורתיות הללו אמנם דורשות מעט עבודה, אבל התוצאה המנחמת שווה את הכל

מתכון מאת: מזל מעריק

קציצות בסטיל טריפולטאיות. דרור עינב,
קציצות בסטיל טריפולטאיות/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • כמות: 20-25 קציצות
  • לפירה:
  • 6-7 תפוחי אדמה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • למילוי:
  • שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 300 גרם בשר טחון
  • 1/4 כפית ראס אל חנות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים קשות קצוצות
  • מלח ופלפל
  • לטיגון:
  • שמן
  • 2 ביצים טרופות
  • 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך. מקררים, מקלפים ומועכים כמו פירה עם כפית המלח.
  • 2. הכנת המילוי: במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ואת הראס אל חנות וממשיכים לטגן ולערבב עד שהבשר שחום, מפורר וכמעט ללא נוזלים.
  • 3. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הביצים הקשות ומתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש.
  • 4. ממלאים: לוקחים כף גדושה מהפירה משטחים מעט על היד, ממלאים בכף שטוחה מהמילוי וסוגרים כמו קובה מעט מאורכת. ממשיכים כך עם כל הפירה והמילוי.
  • 5. מטגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק, מקמחים כל קציצת בסטיל בקמח, טובלים בביצה ומכניסים לשמן החם לטיגון עד השחמה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם פלחי לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully