עוגת גבינה ללא גלוטן
אבי ביטון מכין בהשראת קפה עץ התות ברחובות את עוגת הגבינה האהובה בגרסה עשירה, מהירה ונטולת גלוטן
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- כמות: עבור תבנית קפיצית בקוטר 22-24 ס"מ
- 3/4 1 כוסות גבינת ריקוטה
- 3 כפות שמן קוקוס
- גרידה מתפוז אחד או לימון
- 4 חלמונים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 4 חלבונים
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 כף תמצית וניל איכותית
- שמן קוקוס לשימון התבנית
- להגשה:
- אבקת סוכר
- 1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
- 2. מערבבים את גבינת הריקוטה עם מחצית מכמות אבקת הסוכר (חצי כוס), תמצית הווניל, גרידת התפוז או הלימון, שמן הקוקוס, אבקת האפיה והחלמונים.
- 3. במיקסר מקציפים את החלבונים עם אבקת הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- 4. מקפלים את שתי התערובות למסה אחידה ואוורירית: מעבירים שליש מכמות הקצף לקערה עם תערובת הריקוטה, מערבבים עם מרית (לקקן) בתנועות קיפול ואז ממשיכים להטמיע את שאר הקצף.
- 5. עוטפים את התבנית הקפיצית ברדיד אלומיניום מבחוץ ומשמנים בשמן קוקוס. יוצקים את המסה לתוך התבנית ומניחים את התבנית העטופה באלומיניום לתוך תבנית גדולה עם מים (כדי למנוע מהמים לחדור לתבנית).
- 6. את התבנית הכפולה מכניסים לתנור שחיממנו למשך שעה.
- 7. מקררים היטב, מחלצים מהתבנית ומגישים עם אבקת סוכר מלמעלה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה