וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה ללא גלוטן

אבי ביטון מכין בהשראת קפה עץ התות ברחובות את עוגת הגבינה האהובה בגרסה עשירה, מהירה ונטולת גלוטן

מתכון מאת: מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור תבנית קפיצית בקוטר 22-24 ס"מ
  • 3/4 1 כוסות גבינת ריקוטה
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • גרידה מתפוז אחד או לימון
  • 4 חלמונים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 4 חלבונים
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • שמן קוקוס לשימון התבנית
  • להגשה:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • 2. מערבבים את גבינת הריקוטה עם מחצית מכמות אבקת הסוכר (חצי כוס), תמצית הווניל, גרידת התפוז או הלימון, שמן הקוקוס, אבקת האפיה והחלמונים.
  • 3. במיקסר מקציפים את החלבונים עם אבקת הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  • 4. מקפלים את שתי התערובות למסה אחידה ואוורירית: מעבירים שליש מכמות הקצף לקערה עם תערובת הריקוטה, מערבבים עם מרית (לקקן) בתנועות קיפול ואז ממשיכים להטמיע את שאר הקצף.
  • 5. עוטפים את התבנית הקפיצית ברדיד אלומיניום מבחוץ ומשמנים בשמן קוקוס. יוצקים את המסה לתוך התבנית ומניחים את התבנית העטופה באלומיניום לתוך תבנית גדולה עם מים (כדי למנוע מהמים לחדור לתבנית).
  • 6. את התבנית הכפולה מכניסים לתנור שחיממנו למשך שעה.
  • 7. מקררים היטב, מחלצים מהתבנית ומגישים עם אבקת סוכר מלמעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully