- 1. מערבבים את חומרי הבצק, מכסים בניילון נצמד ושמים במקום חמים לתפיחה של חצי שעה.
- 2. בתום ההתפחה מערבבים את הבלילה בעזרת מטרפה (במידה ואיננה נוזלית מספיק מוסיפים כף או שתיים מים וטורפים). מעבירים את הבלילה למד ליטר.
- 3. מחממים מחבת ומורחים אותה בנייר עם קצת שמן קנולה או תירס ושופכים עיגולים מהבלילה על המחבת (קוטר הפנקייק כחמישה ס"מ). מחכים עד שה"פנקייק" מתייבש מלמעלה ומוציאים (אסור להפוך).
- 4. ממשכים עם שאר הבלילה עד שמסיימים, את הפנקייקים יש לשמור מכוסים במגבת מטבח לחה על מנת שלא יתייבשו.
- 5. מכינים את המילוי: קוצצים את האגוזים דק מאוד (אפשר במעבד מזון) ומערבבים אותם עם הסוכר והקינמון.
- 6. מכינים את סירופ הסוכר: שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה, נותנים לסירופ לבעבע ומורידים אותו מהאש. מניחים לסירופ להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
- 7. ממלאים את הפנקייקים בתערובת האגוזים וצובטים את השוליים לסגירה (שמים בערך כף מילוי שטוחה). מסדרים את הקטאייף על נייר אפייה ומברישים אותם במעט חמאה משני הצדדים.
- 8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות להזהבה משני הצדדים כרבע שעה. מוציאים וטובלים את הקטאייף החמים בסירופ ומגישים. ניתן לטגן את הקטאייף בשמן עמוק במקום לאפות אותם.