מתכונים חמים

קטאייף במילוי אגוזים

השף סלאח כורדי מעניק לנו את המתכון שלו לקטאייף - פנקייק מטוגן ממולא באגוזים

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קטאייף

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-20 יחידות
  • לבצק:
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות סולת
  • כפית סוכר
  • כפית אבקת אפיה
  • חצי כפית שמרים יבשים
  • כוס + 2 כפות מים פושרים
  • שמן קנולה/תירס
  • למלית:
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • רבע כפית קינמון
  • 1 כף סוכר
  • לסירופ:
  • חצי כוס סוכר
  • רבע מים
  • חומרי גלם נוספים:
  • 200 גרם חמאה מזוקקת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הבצק, מכסים בניילון נצמד ושמים במקום חמים לתפיחה של חצי שעה.
  • 2. בתום ההתפחה מערבבים את הבלילה בעזרת מטרפה (במידה ואיננה נוזלית מספיק מוסיפים כף או שתיים מים וטורפים). מעבירים את הבלילה למד ליטר.
  • 3. מחממים מחבת ומורחים אותה בנייר עם קצת שמן קנולה או תירס ושופכים עיגולים מהבלילה על המחבת (קוטר הפנקייק כחמישה ס"מ). מחכים עד שה"פנקייק" מתייבש מלמעלה ומוציאים (אסור להפוך).
  • 4. ממשכים עם שאר הבלילה עד שמסיימים, את הפנקייקים יש לשמור מכוסים במגבת מטבח לחה על מנת שלא יתייבשו.
  • 5. מכינים את המילוי: קוצצים את האגוזים דק מאוד (אפשר במעבד מזון) ומערבבים אותם עם הסוכר והקינמון.
  • 6. מכינים את סירופ הסוכר: שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה, נותנים לסירופ לבעבע ומורידים אותו מהאש. מניחים לסירופ להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
  • 7. ממלאים את הפנקייקים בתערובת האגוזים וצובטים את השוליים לסגירה (שמים בערך כף מילוי שטוחה). מסדרים את הקטאייף על נייר אפייה ומברישים אותם במעט חמאה משני הצדדים.
  • 8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות להזהבה משני הצדדים כרבע שעה. מוציאים וטובלים את הקטאייף החמים בסירופ ומגישים. ניתן לטגן את הקטאייף בשמן עמוק במקום לאפות אותם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully