וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קטאייף במילוי אגוזים

השף סלאח כורדי מעניק לנו את המתכון שלו לקטאייף - פנקייק מטוגן ממולא באגוזים

מתכון מאת: מערכת וואלה

קטאייף. אסף אמברם,
קטאייף/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • לכ-20 יחידות
  • לבצק:
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות סולת
  • כפית סוכר
  • כפית אבקת אפיה
  • חצי כפית שמרים יבשים
  • כוס + 2 כפות מים פושרים
  • שמן קנולה/תירס
  • למלית:
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • רבע כפית קינמון
  • 1 כף סוכר
  • לסירופ:
  • חצי כוס סוכר
  • רבע מים
  • חומרי גלם נוספים:
  • 200 גרם חמאה מזוקקת

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הבצק, מכסים בניילון נצמד ושמים במקום חמים לתפיחה של חצי שעה.
  • 2. בתום ההתפחה מערבבים את הבלילה בעזרת מטרפה (במידה ואיננה נוזלית מספיק מוסיפים כף או שתיים מים וטורפים). מעבירים את הבלילה למד ליטר.
  • 3. מחממים מחבת ומורחים אותה בנייר עם קצת שמן קנולה או תירס ושופכים עיגולים מהבלילה על המחבת (קוטר הפנקייק כחמישה ס"מ). מחכים עד שה"פנקייק" מתייבש מלמעלה ומוציאים (אסור להפוך).
  • 4. ממשכים עם שאר הבלילה עד שמסיימים, את הפנקייקים יש לשמור מכוסים במגבת מטבח לחה על מנת שלא יתייבשו.
  • 5. מכינים את המילוי: קוצצים את האגוזים דק מאוד (אפשר במעבד מזון) ומערבבים אותם עם הסוכר והקינמון.
  • 6. מכינים את סירופ הסוכר: שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה, נותנים לסירופ לבעבע ומורידים אותו מהאש. מניחים לסירופ להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
  • 7. ממלאים את הפנקייקים בתערובת האגוזים וצובטים את השוליים לסגירה (שמים בערך כף מילוי שטוחה). מסדרים את הקטאייף על נייר אפייה ומברישים אותם במעט חמאה משני הצדדים.
  • 8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות להזהבה משני הצדדים כרבע שעה. מוציאים וטובלים את הקטאייף החמים בסירופ ומגישים. ניתן לטגן את הקטאייף בשמן עמוק במקום לאפות אותם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully