- 1. חותכים את בצק שיערות הקדאיף במרווחים של 5 ס"מ וממוללים היטב לתוך קערה בינונית, עד שהשיערות נפרדות היטב לערימה.
-
- 2. חותכים את החמאה לקוביות וממיסים בפולסים של 20 שניות במיקרוגל, עד שהיא נוזלית ושקופה.
-
- 3. שופכים את החמאה על שיערות הקדאיף ומערבבים היטב בידיים עד שהחמאה נספגת היטב. מחלקים את התערובת ל-4. בקערה בינונית מפוררים היטב את הגבינה ומערבבים עם הסוכר וגרידת התפוז.
-
- 4. על מנגל עם גחלים לוחשות מניחים את המחבת ועורמים כרבע מכמות השיערות המשומנות. משטחים היטב תוך הצמדה לתחתית המחבת. אפשר להיעזר במזלג/ כף.
-
- 5. מניחים מעל שתי כפות גדושות מתערובת הגבינה, מפזרים היטב ומהדקים לשכבת הקדאיף. מניחים מעל שוב כרבע מכמות בלילת הקדאיף ומהדקים היטב. צולים כ-10 דקות. בודקים מדי פעם את התחתית.
-
- 6. לוקחים צלחת שקוטרה גדול מעט מזה של המחבת. הופכים בזהירות ובעדינות את המחבת על גבי הצלחת ומחזירים את הכנאפה למחבת להשחמת הצד השני. מניחים לצלייה כ-5 דקות.
-
- 7. בינתיים מכינים את הסירופ: לתוך סיר קטן מכניסים את הגלוקוז, המים והרוזטה ומבשלים עד לרתיחה בת 3 דקות. מניחים בצד.
-
- 8. מסירים את המחבת מהמנגל ובוזקים על הכנאפה את הסירופ. מפזרים את השקדים הקצוצים, גרידת הלימון ועלי הנענע. חוזרים שוב על סדר הפעולות עם יתרת המרכיבים המספיקים לכנאפה נוספת. אוכלים חם עם קפה טוב בצד.
-
- 9. ניתן לייצר סירופ סוכר פשוט ביחס של 1:2, היינו 100 מ"ל מים על 200 גרם סוכר. אופציה נוספת היא לזלף מעל מעט דבש מהול במעט מים חמים, או סירופ מייפל, או לטפטף מעט סילאן.
-
- 10. ניתן לקצוץ לפי הטעם גם קשיו/ פיסטוקים/ אגוזי מלך/ ברס (אגוזי לוז מסוכרים).