וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כנאפה על האש

כנאפה מתוקה שטובעת במי סוכר ומעוטרת בשיערות קדאיף פריכות היא סיום מושלם לזלילה של יום העצמאות. מירב שיינר מכינה את הקינוח האהוב על המנגל

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

כנאפה של מירב שיינר. אפיק גבאי
כנאפה של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • ל-2 מחבתות בקוטר 18:
  • 300 גרם שערות קדאיף
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 300 גרם גבינה ערבית מתוקה (ג'יבנה). ניתן להשתמש בגבינת עזים מתוקה/ גבינת טבורג מתוקה/ גבינת ריקוטה/ כדור גבינת מוצרלה רכה
  • 1 כף גדושה סוכר
  • גרידה מתפוז שלם
  • סירופ (בסוף המתכון יש אופציות נוספות):
  • 80 גרם גלוקוז
  • 80 גרם רוזטה
  • 80 גרם מים
  • לעיטור:
  • 50 גרם שקדים טבעיים קצוצים
  • חופן עלי נענע טריים
  • גרידה מתפוז/ לימון שלם

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את בצק שיערות הקדאיף במרווחים של 5 ס"מ וממוללים היטב לתוך קערה בינונית, עד שהשיערות נפרדות היטב לערימה.
  • 2. חותכים את החמאה לקוביות וממיסים בפולסים של 20 שניות במיקרוגל, עד שהיא נוזלית ושקופה.
  • 3. שופכים את החמאה על שיערות הקדאיף ומערבבים היטב בידיים עד שהחמאה נספגת היטב. מחלקים את התערובת ל-4. בקערה בינונית מפוררים היטב את הגבינה ומערבבים עם הסוכר וגרידת התפוז.
  • 4. על מנגל עם גחלים לוחשות מניחים את המחבת ועורמים כרבע מכמות השיערות המשומנות. משטחים היטב תוך הצמדה לתחתית המחבת. אפשר להיעזר במזלג/ כף.
  • 5. מניחים מעל שתי כפות גדושות מתערובת הגבינה, מפזרים היטב ומהדקים לשכבת הקדאיף. מניחים מעל שוב כרבע מכמות בלילת הקדאיף ומהדקים היטב. צולים כ-10 דקות. בודקים מדי פעם את התחתית.
  • 6. לוקחים צלחת שקוטרה גדול מעט מזה של המחבת. הופכים בזהירות ובעדינות את המחבת על גבי הצלחת ומחזירים את הכנאפה למחבת להשחמת הצד השני. מניחים לצלייה כ-5 דקות.
  • 7. בינתיים מכינים את הסירופ: לתוך סיר קטן מכניסים את הגלוקוז, המים והרוזטה ומבשלים עד לרתיחה בת 3 דקות. מניחים בצד.
  • 8. מסירים את המחבת מהמנגל ובוזקים על הכנאפה את הסירופ. מפזרים את השקדים הקצוצים, גרידת הלימון ועלי הנענע. חוזרים שוב על סדר הפעולות עם יתרת המרכיבים המספיקים לכנאפה נוספת. אוכלים חם עם קפה טוב בצד.
  • 9. ניתן לייצר סירופ סוכר פשוט ביחס של 1:2, היינו 100 מ"ל מים על 200 גרם סוכר. אופציה נוספת היא לזלף מעל מעט דבש מהול במעט מים חמים, או סירופ מייפל, או לטפטף מעט סילאן.
  • 10. ניתן לקצוץ לפי הטעם גם קשיו/ פיסטוקים/ אגוזי מלך/ ברס (אגוזי לוז מסוכרים).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully