וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כנאפה דלעת, רוקפור וריקוטה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

משהו מושחת לשבת. דנה מלמד
משהו מושחת לשבת

מצרכים למתכון

  • 300 גרם אטריות קדאיף
  • 100 גרם חמאה מומסת (מומלץ מזוקקת אבל לא חובה)
  • 250 גר' דלעת חתוכה לקוביות
  • מלח ופלפל
  • מעט שמן לטיגון
  • קורט כמון
  • 150 גר' ריקוטה מפוררת (מומלץ ריקוטה באפלו)
  • 50 גר' גבינת רוקפור מפוררת
  • חופן פיסטוקים קלופים

אופן ההכנה

  • 1. מפרידים את שערות הקדאיף בעזרת הידיים ומערבבים עם החמאה המומסת, עד שכל השערות מצופות בחמאה ונפרדות האחת מהשניה.
  • 2. מרפדים תחתית ודפנות של תבניות אישיות קטנטנות (אפשר מאלומניום חד פעמי) בשכבה של שערות קדאיף. יוצרים מעין "קן" ומהדקים היטב בעזרת הידיים.
  • 3. מטגנים את קוביות הדלעת במעט שמן, עד שהן זהובות.
  • 4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • 5. מסדרים על "קן" הקדאיף קוביות דלעת, ריקוטה ורוקפור.
  • 6. מכסים בשכבה נוספת של אטריות קדאיף ומהדקים. הופכים את הכלים האישיים ע"ג תבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפיה, ומשחררים את הכנאפה.
  • 7. זורים חופן פיסטוקים ואופים כ 15 דקות, עד שהכנאפה זהוב ויפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully