וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתח ואסיו בשמן זית

במתכון זה נתח הבשר : ואסיו (פלנק סטייק) מושרה בשמן ותבלינים למשך הלילה, כך שהוא יוצא רך ומענג במיוחד.

מתכון מאת: מערכת וואלה!

נתח ואסיו  מושרה בשמן זית. אסף אמברם,
נתח ואסיו מושרה בשמן זית/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • 1-1.5 ק"ג נתח ואסיו (פלנק סטייק) מבשר בקר ישראלי טרי
  • קורט מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את נתח הבשר בכלי, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים מעל את שמן הזית. מעסים היטב, אוטמים עם ניילון נצמד ומשרים במקרר למשך הלילה (מומלץ להפוך את הנתח פעם/פעמיים במהלך ההשרייה).
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. מוציאים את הסטייק מהמקרר ונותנים לו לנוח בטמפ' החדר.
  • 4. מחממים על אש גבוהה מחבת כבדה כ-4-5 דקות (ללא שמן נוסף). כשהמחבת לוהטת מניחים עליה את הסטייק וצורבים 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה נאה.
  • 5. מעבירים לתנור וצולים 10-20 דקות נוספות (תלוי בעובי הנתח) עד שהוא אדמדם בפנים בדרגת עשיה מדיום רייר עד מדיום.
  • 6. מוציאים ונותנים לו לנוח על צלחת מכוסה ברדיד אלומיניום 10 דקות.
  • 7. פורסים דק (נגד כיוון הסיבים) ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully