פאדג' שוקולד לבן ואוריאו
דור משה מהבלוג פאי בריבוע עושה לכם הכרות עם האחות הבלונדינית והכובשת של הבראוניז
בלונדיז שוקולד לבן ואוראו (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- כמות: 16 ריבועי בלונדיז בתבנית בגודל 20*20 ס"מ
- 180 גרם שוקולד לבן + 100 גרם שוקולד לבן נוסף, קצוץ דק
- 90 גרם חמאה
- 165 גרם (¾ כוס + כף) סוכר לבן
- 140 גרם (כוס אחת) קמח לבן
- 2 ביצים (בגודל L)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מלח
- 6 עוגיות אוריאו + 2 עוגיות לקישוט
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
- 2. ממיסים במיקרוגל את החמאה ביחד עם 180 גרם שוקולד לבן. במהלך החימום, עוצרים את המיקרוגל כל 30-20 שניות על מנת לערבב את השוקולד בכדי שלא יישרף.
- 3. בעזרת מטרפה ידנית טורפים פנימה את הסוכר, תמצית הווניל והמלח. מוסיפים את הביצים וטורפים מיד.
- 4. מקפלים פנימה את הקמח רק עד לקבלת תערובת אחידה. נזהרים מערבוב יתר.
- 5. שוברים את עוגיות האוריאו ומוסיפים אותם ביחד עם השוקולד הלבן שנותר. מקפלים עד להטמעת השוקולד והעוגיות בתערובת.
- 6. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את פירורי העוגיות שהשארנו בצד. אופים כ-30 דקות או עד שהבלונדיז מזהיב אך עדיין רך במרכז.
- 7. מצננים לחלוטין, חותכים חצי ס"מ מכל צלע כדי ליצור ריבוע בעל צלעות ישרות ושוות ופורסים אותו ל- 16 ריבועים.
- אחסון
- בקופסה סגורה בטמפ' החדר, עד ארבעה ימים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה