סופגניות הודיות
הבשלנית שרית אליהו מכינה את הגולאב ג'מון - סופגניות הודיות שמגיעות בצורת כדורים תפוחים במתיקות מעודנת
כדורי גולאב ג'מון הודיים מטוגנים (צילום: מערכת וואלה! NEWS, אלון מסיקה)
מחשבון המרות
- ל-15 יחידות
- לכדורי אבקת החלב:
- 2 כוסות אבקת חלב (להשיג בחנויות תבלינים, חנויות אפייה או חנויות הודיות)
- 1/2 כוסות קורנפלור
- 1/2 כוסות מים
- 2 כפות סוכר
- לסירופ הסוכר:
- 1כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית הל טחון
- לקישוט:
- שברי פיסטוק
- 1.לילה לפני - מכינים את כדורי אבקת החלב: מערבבים יחד את מרכיבי כדורי אבקת החלב עד לכדי בצק. את הבצק אפשר וכדאי להכין לילה לפני ולתת לו לנוח במקרר.
- 2. מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים יחד את המים והסוכר, כשהתערובת רותחת מוסיפים את ההל. מבשלים כרבע שעה עד לקבלת סירופ סמיך.
- 3. מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים עיגולים.
- 4. מטגנים את עיגולי הבצק בשמן קנולה עמוק עד שהם הופכים זהובים (3-5 דקות).
- 5. מיד עם הוצאתם מהשמן טובלים את הכדורים בסירופ הסוכר וההל.
- 6. להגשה: מניחים את כדורי אבקת החלב על הצלחת מטפטפים מעלה את סירופ הסוכר עם ההל ומפזרים מעל שבבי פיסטוק.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה