פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק שורשים

      השף אסף זילברשטיין ממסעדת ריפאבליק בהוד השרון מלמד כיצד להכין מרק שורשים במרקם קטיפתי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק שורשים (דרור עינב)
      מרק שורשים (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: ל-4 סועדים
      • 3 יח' שורש סלרי נקי חתוך גס
      • 3 יח' שורש פטרוזיליה נקי חתוך גס
      • 1 כרישה (החלק הבהיר) חתוכה גס
      • 1 בצל לבן חתוך גס
      • 2 גזרים נקיים חתוכים גס
      • 2 תפוחי אדמה נקי חתוך גס
      • 3 שיני שום קלופות
      • לסוף הבישול:
      • מלח ופלפל שחור גרוס (או לבן)
      • 1 חבילה שמנת מתוקה (רשות)
      • להגשה:
      • עלי פטרוזיליה קצוצים
      • שקדים פרוסים קלויים
      • מעט שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. שמים את כל הירקות השטופים והחתוכים בסיר בינוני ומוסיפים מים בגובה 3 אצבעות מעליהם.
      • 2. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
      • 3. טוחנים את ירקות השורש הרכים בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר רגיל ומתבלים במעט פלפל שחור גרוס או פלפל לבן ומלח לפי טעם.
      • 4. אם רוצים מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לבשל על אש קטנה 5-7 דקות נוספות תוך ערבוב. במידה ולא רוצים להוסיף שמנת והמרק מאוד סמיך, מוסיפים עוד מים עד לרמת הסמיכות הרצויה.
      • 5. ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מפזרים בכל קערה מעט פטרוזיליה קצוצה, שקדים פרוסים וכמה זילופים של שמן זית.
      מרק שורשים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות