- 1. שמים את כל הירקות השטופים והחתוכים בסיר בינוני ומוסיפים מים בגובה 3 אצבעות מעליהם.
- 2. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
- 3. טוחנים את ירקות השורש הרכים בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר רגיל ומתבלים במעט פלפל שחור גרוס או פלפל לבן ומלח לפי טעם.
- 4. אם רוצים מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לבשל על אש קטנה 5-7 דקות נוספות תוך ערבוב. במידה ולא רוצים להוסיף שמנת והמרק מאוד סמיך, מוסיפים עוד מים עד לרמת הסמיכות הרצויה.
- 5. ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מפזרים בכל קערה מעט פטרוזיליה קצוצה, שקדים פרוסים וכמה זילופים של שמן זית.