אין יותר חורף ממרק שורשים. החורף הוא עונתם ובאופן מסורתי עמים שונים תמיד הכינו מרק משורשים (כי הרי חלק מהשורשים בכלל לא טובים לאכילה ללא בישול יסודי).
הפעם, גם אם אין חורף בחוץ, השף אסף זילברשטיין לוקח שפע של חומרי גלם טעימים ורוקח מהם מרק שיחמם אותנו בדיוק כשאנחנו זקוקים לזה.
מרק שורשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות ל-4 סועדים:
- 3 שורש סלרי, וחתוך גס
- 3 שורש פטרוזיליה, חתוך גס
- 1 כרישה (החלק הבהיר), חתוכה גס
- 1 בצל לבן, חתוך גס
- 2 גזרים, חתוכים גס
- 2 תפוחי אדמה, חתוך גס
- 3 שיני שום, קלופות
- לסוף הבישול:
- מלח ופלפל שחור גרוס (או לבן)
- 1 חבילה שמנת מתוקה (רשות)
- להגשה:
- עלי פטרוזיליה, קצוצים
- שקדים פרוסים, קלויים
- מעט שמן זית
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל הירקות השטופים והחתוכים בסיר בינוני ומוסיפים מים בגובה 3 אצבעות מעליהם.
- 2. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
- 3. טוחנים את ירקות השורש הרכים בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר רגיל ומתבלים במעט פלפל שחור גרוס או פלפל לבן ומלח לפי טעם.
- 4. אם רוצים, מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לבשל על אש קטנה 5-7 דקות נוספות, תוך ערבוב. במידה ולא רוצים להוסיף שמנת והמרק מאוד סמיך, מוסיפים עוד מים עד לרמת הסמיכות הרצויה.
- 5. ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ושקדים פרוסים. מסיימים עם כמה זילופים של שמן זית.