מרק שורשים

השף אסף זילברשטיין ממסעדת ריפאבליק בהוד השרון מלמד כיצד להכין מרק שורשים במרקם קטיפתי

מתכון מאת: אסף זילברשטיין, מערכת וואלה!
מרק שורשים

מצרכים

  • כמות: ל-4 סועדים
  • 3 יח' שורש סלרי נקי חתוך גס
  • 3 יח' שורש פטרוזיליה נקי חתוך גס
  • 1 כרישה (החלק הבהיר) חתוכה גס
  • 1 בצל לבן חתוך גס
  • 2 גזרים נקיים חתוכים גס
  • 2 תפוחי אדמה נקי חתוך גס
  • 3 שיני שום קלופות
  • לסוף הבישול:
  • מלח ופלפל שחור גרוס (או לבן)
  • 1 חבילה שמנת מתוקה (רשות)
  • להגשה:
  • עלי פטרוזיליה קצוצים
  • שקדים פרוסים קלויים
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. שמים את כל הירקות השטופים והחתוכים בסיר בינוני ומוסיפים מים בגובה 3 אצבעות מעליהם.
  • 2. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
  • 3. טוחנים את ירקות השורש הרכים בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר רגיל ומתבלים במעט פלפל שחור גרוס או פלפל לבן ומלח לפי טעם.
  • 4. אם רוצים מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לבשל על אש קטנה 5-7 דקות נוספות תוך ערבוב. במידה ולא רוצים להוסיף שמנת והמרק מאוד סמיך, מוסיפים עוד מים עד לרמת הסמיכות הרצויה.
  • 5. ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מפזרים בכל קערה מעט פטרוזיליה קצוצה, שקדים פרוסים וכמה זילופים של שמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully