מרק שורשים
השף אסף זילברשטיין ממסעדת ריפאבליק בהוד השרון מלמד כיצד להכין מרק שורשים במרקם קטיפתי
מרק שורשים (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- כמות: ל-4 סועדים
- 3 יח' שורש סלרי נקי חתוך גס
- 3 יח' שורש פטרוזיליה נקי חתוך גס
- 1 כרישה (החלק הבהיר) חתוכה גס
- 1 בצל לבן חתוך גס
- 2 גזרים נקיים חתוכים גס
- 2 תפוחי אדמה נקי חתוך גס
- 3 שיני שום קלופות
- לסוף הבישול:
- מלח ופלפל שחור גרוס (או לבן)
- 1 חבילה שמנת מתוקה (רשות)
- להגשה:
- עלי פטרוזיליה קצוצים
- שקדים פרוסים קלויים
- מעט שמן זית
- 1. שמים את כל הירקות השטופים והחתוכים בסיר בינוני ומוסיפים מים בגובה 3 אצבעות מעליהם.
- 2. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
- 3. טוחנים את ירקות השורש הרכים בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר רגיל ומתבלים במעט פלפל שחור גרוס או פלפל לבן ומלח לפי טעם.
- 4. אם רוצים מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לבשל על אש קטנה 5-7 דקות נוספות תוך ערבוב. במידה ולא רוצים להוסיף שמנת והמרק מאוד סמיך, מוסיפים עוד מים עד לרמת הסמיכות הרצויה.
- 5. ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מפזרים בכל קערה מעט פטרוזיליה קצוצה, שקדים פרוסים וכמה זילופים של שמן זית.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה