מתכונים חמים

פאי פקאן ושוקולד

דור משה מלמד כיצד להכין ב-3 דקות מלית מושחתת עם שבבי שוקולד ומייפל שנאפית בקלתית פריכה

מתכון מאת: דור משה, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פאי פקאן ושוקולד

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
  • לבצק הפריך:
  • 175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
  • 60 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
  • 25 גרם שקדים טחונים (1/4 כוס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 135 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • חלמון מביצה בגודל L
  • למלית:
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 1/3 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס גלוקוזה/ סירופ תירס (או עוד מייפל)
  • 240 גרם סוכר חום כהה (כוס אחת)
  • 4 ביצים בגודל L
  • 100 גרם פקאנים קצוצים גס
  • 90 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון
  • לקישוט:
  • 80 גרם פקאנים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הבצק הפריך: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, מלח וחמאה קרה במשך כמה דקות במהירות נמוכה- בינונית, עד שנוצרים פירורים לחים ועדינים ואין יותר גושי חמאה.
  • 2. מוסיפים את החלמון, ומעבדים רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. מאחדים את הבצק בידיים, משטחים קלות ועוטפים בניילון נצמד. מקררים למשך 3/4 שעה לפחות.
  • 3. מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי 4 מ"מ ומניחים בתבנית הטארט. מהדקים אותו היטב לדפנות, ומקפידים בעיקר על הזווית שבין הבסיס לדפנות- אם יישאר שם רווח שולי הבצק יקרסו באפייה. מעבירים את הבצק למקפיא ל-30 דקות.
  • 4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים על הבצק הקפוא נייר אפייה מקומט, ועליו מניחים קטניות כמשקולת. אופים את הבצק עם הקטניות במשך 10 דקות, עד שהבצק מתחיל להתייבש. מסירים את נייר האפייה ואופים עוד 15 דקות, עד הזהבה.
  • 5. הכנת המלית: מערבבים את החמאה המומסת עם הגלוקוזה והמייפל. מוסיפים את הביצים ,הסוכר, הקינמון והמלח וטורפים היטב.
  • 6. מערבבים לתוף הבלילה את השוקולד הקצוץ והפקאנים ויוצקים את המלית מעל התחתית.
  • 7. מסדרים את הפקאנים בשולי התבנית ואופים כ- 40 דקות, או עד שהמלית מתייצבת בקצוות הפאי, אך עדיין מעט רכה במרכז.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully