וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טאקו עוף וירקות

טורטייה פריכה, עוף על הפלנצ'ה ושפע של ירקות שיוצרים יחד עושר של טעמים ומרקמים

מתכון מאת: מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • לטאקו:
  • 1 כף שמן
  • 4 טורטיות
  • לעוף:
  • חצי קילו חזה עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חתוך לאצבעות
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • לתוספות:
  • 4 עגבניות תמר חצויות
  • 2 פלפלים חתוכים לרבעים
  • 1 בצל סגול חתוך לשישיות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • קורט כמון
  • 1 אבוקדו קלוף וחתוך לרצועות
  • 2 בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את אצבעות חזה העוף עם שמן ותבלינים ומניחים למשך חצי שעה.
  • 2. בינתיים מכינים את הטאקו: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 3. מברישים את הטורטיות בשמן (אפשר לתבל אותו בכמון ופפריקה) ומניחים אותן בין חריצי הרשת כדי שיעברו קלייה כשהן מקופלות לחצי. קולים 5 דקות עד להזהבה ופריכות. מצננים.
  • 4. צולים את הירקות והעוף: מחממים את הפלנצ'ה וצולים עליה את העגבניות, הפלפלים, הבצל והצ'ילי 2-3 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל. כשהם חרוכים מורידים לקרש חיתוך וצולים את נתחי העוף, כ-3 דקות מכל צד עד שהעוף מוכן. מתבלים במלח ופלפל.
  • 5. מגישים: ממלאים את הטאקו בנתחי עוף, ירקות צלויים, פרוסות אבוקדו וחסה. מפזרים בצל ירוק וכוסברה ומגישים לצד פלחי ליים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully