שוקי עוף עם בורגול
אינס שילת ינאי מהבלוג תיק אוכל מלמדת כיצד להכין שוקי עוף מתובלים עם בורגול
מצרכים
- כמות: ל- 4- 6 מנות בתבנית בינונית ועמוקה
- 6 שוקי עוף
- 1/2 1 כוסות בורגול גס
- 1/2 כוס קשיו
- 1/2 כוס חמוציות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות
- מים עד לכיסוי הבורגול
- לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות רוטב סויה
- 1/2 כף בהרט
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כף פפריקה מתוקה/חריפה- לפי העדפה
- 1 כפית מלח
- כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. בקערה גדולה מערבבים היטב יחד את כל מרכיבי הרוטב, מכניסים פנימה את שוקי העוף ומערבבים שוב כך שהרוטב יצפה אותן היטב. משהים בצד.
- 3. בקערה נוספת מערבבים יחד את הבורגול עם החמוציות, הקשיו, הבצל והשום ומניחים את כל התכולה בתבנית משומנת.
- 4. יוצקים לתבנית כ- 2 כוסות מים עם כך שיכסו את הבורגול.
- 5. מניחים את שוקי העוף מעל הבורגול (לוחצים אותם מעט לכיוון הבורגול) ושופכים מעל כל את הרוטב שנשאר בקערה.
- 6. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-40 דקות.
- 7. מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים בעדינות את הבורגול בעזרת כף ומכניסים לתנור ל- 10 דקות נוספות ללא כיסוי