- 1. . הבצק: בקערת המיקסר טורפים ידנית את השמרים, הסוכר והחלב. לאחר 2 דקות מוסיפים את החמאה ואת הביצה וטורפים שוב קלות.
- 2. מנפים פנימה את הקמח, ההל ואבקת האפיה, מחברים וו גיטרה ומתחילים ללוש במהירות איטית. לאחר 1-2 דקות מוסיפים את המלח. לשים 10 דקות בהירות בינונית - גבוהה עד לקבלת בצק אלסטי ומבריק במרקם חלק.
- 3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בבד נושם ומתפיחים כשעתיים וחצי עד להכפלת נפח הבצק.
- 4. המרציפן: במעבד מזון קטן מעבדים יחד את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר במהירות איטית תוך הוספת מיץ הלימון בזרם דק מאד. ברגע שהתערובת נאספת לבצק מפסיקים את פעולת העיבוד. מעבירים על גבי משט עבודה. מפזרים מעט אבקת סוכר ולשים כדקה עד שהבצק נסגר למרקם אחיד. עוטפים בנייר פרגמנט ומניחים בצד.
- 5. הקצפת: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל המרכיבים לכדי קצפת חזקה ויציבה. מעבירים לתוך כלי אטום ומכניסים לקירור.
- 6. אפיה: טופחים מעט על הבצק שתפח ומשחררים אויר. קורצים ממנו פיסות במשקל 50 גרם ומגלגלים לכדורים. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה במרחק 3-5 ס"מ. מברישים בביצה מהולה במעט חלב ומתפיחים עוד 25 דקות.
- 7. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות, עד לקבלת גוון קרמלי. מעבירים על גבי רשת צינון ומאפשרים למאפים להצטנן לטמפ' החדר.
- 8. ההרכבה: מסירים את השליש העליון של כל לחמניה ומניחים בצד. חופרים גומה בכל אחת, מניחים בפנים כדור מבצק המרציפן ומכסים מעט בתוכן הלחמניה שהוצאנו.
- 9. מזלפים מעל את הקצפת ומכסים בכיפה שהסרנו. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים באהבה.