וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פודינג לחם וחמאה

דניאל זך, שף מסעדת "כרמלה בנחלה" מכין פודינג לחם וחמאה

מתכון מאת: דניאל זך ורונית ורד, .

ברד פודינג לחג המולד, מאפיית בנדיקט. נמרוד סונדרס
ברד פודינג לחג המולד, מאפיית בנדיקט

מצרכים למתכון

  • ל–6–8 סועדים (תבנית פיירקס בגודל 20 על 30 ס"מ‏):
  • 12 פרוסות חלה נטולות קרום וחתוכות למשולשים
  • 50 גרם חמאה ללא מלח מומסת
  • 50 גרם צימוקים ‏(מומלץ להשרות ב–3 כפות רום למשך הלילה‏)
  • 300 מ"ל חלב
  • 300 מ"ל שמנת
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית
  • תמצית וניל אמיתית
  • 8 חלמונים
  • 175 גרם סוכר ‏+ 2 כפות סוכר לשכבה אחרונה

אופן ההכנה

  • 1. מרטיבים את משולשי החלה בחמאה המומסת ומסדרים אותם באופן חופף בתבנית הפיירקס.
  • 2. מפזרים את הצימוקים על פרוסות החלה באופן אחיד.
  • 3. מוזגים לסיר את החלב, השמנת והווניל ומביאים לרתיחה על אש קטנה.
  • 4. טורפים את החלמונים והסוכר בכלי עמיד בחום עד לקבלת מאסה חלקה ומעט תפוחה.
  • 5. מסננים במסננת דקה את תערובת הווניל, השמנת והחלב.
  • יוצקים את התערובת בזילוף אטי לתערובת הסוכר והחלמונים, תוך כדי טריפה אטית.
  • 6. יוצקים את תערובת השמנת והחלמונים על החלה שבתבנית ומניחים בצד למשך 20 דקות כדי שהתערובת תיספג בחלה.
  • 7. מניחים את תבנית הפיירקס בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים, עד 2/3 מגובה הפיירקס.
  • 8. אופים בתנור שחומם מראש ל–160 מעלות למשך 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  • 9. מפזרים 2 כפות סוכר בשכבה אחידה ושורפים בזהירות עם מבער או שמעבירים תנור למצב גריל ומניחים בו את התבנית עד להשחמה ‏(כ–5 דקות‏).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully