וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת תפוזים וקוקוס בציפוי קוקוס מושלג

אינס שילת ינאי מהבלוג תיק אוכל, מכינה את הקלאסיקה העונתית: עוגת מיץ תפוזים לחה, עסיסית, ופשוטה להכנה בציפוי קוקוס מושלג

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה

עוגת תפוזים וקוקוס. אפיק גבאי,
עוגת תפוזים וקוקוס/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • כמות: לעוגה בתבנית אינגליש קייק
  • לעוגה:
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • קליפת תפוז מגוררת מתפוז שלם
  • 1 כוס יוגורט
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן קוקוס
  • 2 כוסות קמח תופח
  • לאחר האפייה:
  • מיץ תפוזים מתפוז גדול
  • לציפוי:
  • 3 כפות סילאן, 5 כפות קוקוס טחון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  • 2. מקציפים בקערה את הביצים והסוכר כ-5 דקות עד לקבלת קצף תפוח בגוון צהבהב.
  • 3. מוסיפים את תמצית הווניל, קליפת התפוז המגוררת, היוגורט ושמן הקוקוס ומקציפים שוב כ-2 דקות.
  • 4. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד שנטמע- מקפידים לא לערבב יותר מדי, כדי שהעוגה תצא רכה.
  • 5. משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים את הבלילה לתוכה.
  • 6. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות או עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה.
  • 7. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה שופכים עליה את מיץ התפוזים.
  • 8. ממתינים לצינון מלא של העוגה, מברישים במעט סילאן מעל ומפזרים קוקוס טחון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully