ריבת תפוזים עם קינמון
ריבות למימונה (צילום: עידו שחם)
מחשבון המרות
- 1 ק"ג קליפת תפוזים
- 1 ק"ג סוכר
- 1 מקל קינמון
- 1 כפית קינמון
- 1. מגרדים בעדינות את השכבה החיצונית, המרה, של קליפת התפוז, ומשליכים אותה.
- 2. קולפים את שאר הקליפה. מרתיחים סיר עם מים ושמים בתוכו את הקליפות. ההרתחה נועדה להיפטר מהמרירות שבקליפות.
- 3. אחרי כרבע שעה מסננים את הקליפות, שופכים את המים, וחוזרים על תהליך ההרתחה, על מנת להיפטר מהמרירות. מסננים ומצננים.
- 4. מסדרים בסיר את הקליפות עם הסוכר. מוסיפים מקל קינמון ואבקת קינמון, ומבשלים על אש נמוכה. מנערים את הסיר מדי פעם, כדי שהסוכר לא יישרף, עד שמתקבל מרקם של ריבה וגוון זהוב. מכבים את האש ומצננים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה