ספיחה עוף וחצילים
תבשיל טורקי זריז עם חצילים, עגבניות ופלפלים שמשתדכים לעוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 4 סועדים
- שמן לטיגון
- 2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מטוגנים בשמן עמוק
- 8 שוקי עוף
- 5-6 עגבניות חתוכות לרבעים
- 1 פלפל חריף ירוק פרוס
- 5 שיני שום קלופות
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את העופות במלח ופלפל, מטגנים בסיר רחב (סוטאז') עם שמן עד השחמה ומוציאים.
- 2. באותו הסיר מניחים את רבעי העגבניות כך שיכסו את כל תחתית הסיר.
- 3. מעל העגבניות מסדרים את פרוסות הפלפל החריף והשום, מכסים ומבשלים 10 דקות עד לריכוך העגבניות.
- 4. מסדרים את העוף מעל העגבניות יחד עם החצילים. מבשלים מכוסה על אש קטנה כ- 30-40 דקות נוספות או עד שהעוף רך ונימוח.
- 5. מגישים עם חלה וטחינה.