פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגת שקדים אוסטרלית

      מירב שיינר-דנצ'נקו מלמדת איך מכינים עוגות שקדים קטנות שמזכירות את האחות הקלילה של הפיננסייר וכל זה בעזרת השלל שנותר מט"ו בשבט.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת שקדים (נמרוד סונדרס)
      עוגת שקדים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • כמות: לתבנית 6 שקעים או 6 קעריות סופלה/ברולה
      • 30 גרם (3 כפות) קמח
      • 90 גרם (כוס פחות כף) שקדים טחונים
      • 110 גרם (כוס פחות כף) אבקת סוכר
      • 1/2 כפית אבקת אפיה
      • 100 גרם חמאה מומסת מצוננת
      • 3 חלבונים (מביצים בגודל M)
      • קליפת חצי לימון מגורדת
      • 50-80 גרם פירות יבשים/ אגוזים קצוצים גס

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים יחד בקערה בינונית את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת סוכר, אבקת אפיה ושקדים טחונים.
      • 2. יוצרים גומחה קטנה במרכז ויוצקים פנימה את החמאה. מערבבים היטב.
      • 3. בקערה קטנה מקציפים היטב את החלבונים לקצף יציב.
      • 4. מוסיפים את הקצף ואת קליפת הלימון המגורדת בתנועות קיפול אל התערובת.
      • 5. משמנים קלות את התבניות, מפזרים מעט קמח (שכבה דקה מאד) ווצקים פנימה את הבלילה. מעטרים מעל בפירות יבשים קצוצים או אגוזים, לפי טעמכם.
      • 6. אופים 20 דקות בטמפ' של 175 מעלות. מצננים כרבע שעה ומגישים לצד משקה חם.
      • אחסון:
      • ניתן לשמור בכלי אטום עד 4 ימים במקום מוצל וקריר

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -