וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שקדים אוסטרלית

מירב שיינר-דנצ'נקו מלמדת איך מכינים עוגות שקדים קטנות שמזכירות את האחות הקלילה של הפיננסייר וכל זה בעזרת השלל שנותר מט"ו בשבט.

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

עוגת שקדים. נמרוד סונדרס
עוגת שקדים

מצרכים למתכון

  • כמות: לתבנית 6 שקעים או 6 קעריות סופלה/ברולה
  • 30 גרם (3 כפות) קמח
  • 90 גרם (כוס פחות כף) שקדים טחונים
  • 110 גרם (כוס פחות כף) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 100 גרם חמאה מומסת מצוננת
  • 3 חלבונים (מביצים בגודל M)
  • קליפת חצי לימון מגורדת
  • 50-80 גרם פירות יבשים/ אגוזים קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים יחד בקערה בינונית את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת סוכר, אבקת אפיה ושקדים טחונים.
  • 2. יוצרים גומחה קטנה במרכז ויוצקים פנימה את החמאה. מערבבים היטב.
  • 3. בקערה קטנה מקציפים היטב את החלבונים לקצף יציב.
  • 4. מוסיפים את הקצף ואת קליפת הלימון המגורדת בתנועות קיפול אל התערובת.
  • 5. משמנים קלות את התבניות, מפזרים מעט קמח (שכבה דקה מאד) ווצקים פנימה את הבלילה. מעטרים מעל בפירות יבשים קצוצים או אגוזים, לפי טעמכם.
  • 6. אופים 20 דקות בטמפ' של 175 מעלות. מצננים כרבע שעה ומגישים לצד משקה חם.
  • אחסון:
  • ניתן לשמור בכלי אטום עד 4 ימים במקום מוצל וקריר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully